Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarski kriminal

Zagrepčanka oštetila državni proračun za 1,67 milijuna kuna

'kune'
'Marko'
16.07.2012.
u 12:46

Kao direktorica poduzeća 32-godišnjakinja je neistinito prikazala uspjeh poslovanja trgovačkog društva prijavljujući manje porezne obveze od onih koje je stvarno bila dužna prijaviti

Zbog više kaznenih djela gospodarskog kriminala policija je prijavila 31-godišnju Zagrepčanku, direktoricu poduzeća sa sjedištem u Pazinu, koja je malverzacijama oštetila državni proračun za 1,67 milijuna kuna.

Kako navodi policija, Zagrepčanka je kaznena djela počinila 2008. i 2009. godine. Kao direktorica poduzeća neistinito je prikazala stvarno stanje i kretanje sredstava te uspjeh poslovanja trgovačkog društva istodobno prijavljujući manje porezne obveze od onih koje je stvarno bila dužna prijaviti. Poduzeću je tako priskrbila protupravnu imovinsku korist od 1,67 milijuna kuna za koliko je oštećen proračun.

Protiv 31-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za tri kaznena djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te zbog povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, a za isto je kao pravna osoba prijavljeno i poduzeće iz Pazina.

Komentara 1

LI
liliZG
13:05 16.07.2012.

Čemu ovaj članak bez imena i prezimena i naziva tvrtke, ako to slučajno nije dozvoljeno prema zakonu, onda ga treba napisati tek po završetku sudskog postupka.......... Članak u stilu otišao netko nekamo i uzeo nešto za što je pokrenut kazneni postupak a što će biti nećemo ni vidjeti jer nitko živ ne prati što se dogodilo na kraju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije