Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izaziva rasprave

Zagrepčanka (29) o neobičnom trendu koji vlada u SAD-u: 'U početku mi je bilo čudno, ali sam se navikla'

Pexels
30.03.2024.
u 07:29

Odete u skupi restoran ili kafić, a oni vam hranu umjesto na keramičkim tanjurima, večeru posluže na papirnatim tanjurima, objasnila je Zagrepčanka

Jedna od tema koje već neko vrijeme izazivaju žustre rasprave na društvenim mrežama je i - korištenje pribora za jelo. Točnije, u posljednje vrijeme u SAD-u vlada trend u kojem obitelji umjesto keramike za svoje tanjure kupuju one plastične, jednokratne, koje nakon jela bace. Sebe opravdavaju time što im je praktičnije kupovati plastične tanjure, no zato uvijek dobiju puno kritika. 

Jedna majka na TikToku tako je već objasnila da joj stvara stres suđe koje se nakuplja jer ima četiri člana obitelji, a uz to ima i ADHD, pa ranije odabire plastične tanjure koje može samo baciti nakon jela. Dok su i nju podržale većinom osobe iz SAD-a, navodeći da bi najranije koristili i plastične tave i lonce da mogu, oni iz ostatka svijeta to ne podržavaju.

@scatteredmother Replying to @gamcare310 #fypシ゚ #paperplates #sahmlife #sahm #wfhm #momsoftiktok #cooktok #momlife #momlifebelike #adhd #nuerodivergent ♬ original sound - Mama A

- Ja sam iz Kanade i osim ako nemamo nekakvo veliko druženje ili party, ja nikada ne koristim plastične tanjure - objasnili su neki. Svoje viđenje dala je i Zagrepčanka (29) za Dnevno.hr koja je godinu dana radila kao kućna pomoćnica u jednom gradu kod Bostona. 

- Obitelj u kojoj sam radila je imala ogromnu kuhinju s dvije pećnice i jednom perilicom za suđe, ali svejedno nisu nikada jeli hranu na tanjurima koji se mogu naći u svakoj hrvatskoj kuhinji. U početku mi je to bilo čudno, ali poslije sam se navikla, pa mi je čak bilo i čudno kada sam se vratila u Hrvatsku i morala početi prati tanjure. Valjda sam se tamo ulijenila - objasnila je. 

POVEZANI ČLANCI:

- Odete u skupi restoran ili kafić, a oni vam hranu umjesto na keramičkim tanjurima, večeru posluže na papirnatim tanjurima. Ne samo da su tanjuri od papira, već ćete uz njih dobiti plastični pribor. Valjda se boje da bi se netko mogao ozlijediti - dodala je.

>> VIDEO Obišli smo Dolac uoči Uskrsa i razgovarali s prodavačima, evo što kažu o cijenama


 
Ključne riječi

Komentara 8

AN
AnimaTor
07:49 30.03.2024.

Amerika/USA ide retrogradno u razvoju. Od Woke kulture , do "ljudskih prava" ,LGBT , pa do komunalne infrastrukture , sve je retrogradno na odnou USA 70,80 i 90 godina. Katastrofa.

Avatar R2D2
R2D2
08:05 30.03.2024.

U masovnoj i profi uporabi su ponajprije porculanski tanjuri. Keramički nisu za profi uporabu jer se lako odkrhnu. Molim autora da se educira.

Avatar Tombstone
Tombstone
11:37 30.03.2024.

Tesko je pricati o cijeloj USA jer su vece od Europe, ali osobno sam tu prek 20 let I ne mogu reci da sam to igdje vidio. Papirne tanjure da, ali samo na velikim vrtnim zabavama (privatnim), plasticine zaista nikadd osim u najjeftinijim "brzim" restoranima tipa Waffle House, Denny's I slicno. No to nisu jednokratni tanjuri, vec oni koji se peru. Bestek bas nigdje ni u najjeftinijim restoranima nisam vidio plastican, osim kad uzmete hranu "za ponijeti".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije