Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pokopan' u Splitu

Zagrepčanin saznao da je već 15 godina službeno mrtav

Foto: Tino Juric/PIXSELL
28.04.2014.
u 12:42

Sve bi palo u zaborav da Zagrepčanin nije nedavno došao zatražiti “papir” u matični ured na zagrebačkom području

Zamislite da vam zaposlenik matičnog ureda u koji ste došli zatražiti službeni papir kaže da ste već godinama – mrtvi!  Upravo se to dogodilo jednom Zagrepčaninu, koji je spletom nesretnih okolnosti službeno mrtav već 15 godina, a da za to sve donedavno nije ni znao, piše Slobodna Dalmacija.

Prije 15 godina u KBC-u Split je preminuo muškarac, koji nije imao bližu obitelj ili nekoga tko bi se o njemu brinuo. Iako je preminuli kod sebe imao samo jedan dokument, na kojemu nije bilo njegove fotografije, djelatnicima splitske Patologije to je bilo dovoljno da zaključe kako je on osoba na koju se isprava i odnosi. Dokument po kojem su na Patologiji utvrdili identitet pokojnika bila je vojna knjižica Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne (HVO HB).

Sve bi palo u zaborav da Zagrepčanin nije nedavno došao zatražiti “papir” u matični ured na zagrebačkom području. Tada se počelo odmotavati klupko zamjene identiteta, jer je dokument po kojemu je Zagrepčanin proglašen umrlim vojna knjižica pronađena kod muškarca preminulog 1999. u KBC-u Split.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Tri godine ne može otkriti pravi identitet supruge koja se ubila

Komentara 3

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:57 28.04.2014.

Treba na sud uputiti zahtjev za dokazivanje da je živ...Tada mu Sud treba vratiti poziv: Poziva se pokojni XX da dođe dana ... na sud...

BA
balic
13:34 28.04.2014.

eto da nije is'o u maticni ured ni saznao nebi da je mrtav vec 15 godina.. Ozbiljno ljudi koji je to slamepraj ,tko to i gdje radi i kakvi ljudi, to sve treba potjerat u vraziju mater a ne dada sjede na odgovornim mjestima..Sad ce covjek imat troska na sudu dokazat da je ziv..

Avatar EI Indio
EI Indio
13:15 28.04.2014.

dr. Evil baš tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije