Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gotovo neprimjetni znakovi

Zagrepčane uznemirile neobične oznake kod stanova, policija pojasnila što treba učiniti

Ilustracija
Patrik Macek/PIXSELL
14.09.2023.
u 22:10

U zgradi u jednom zagrebačkom naselju postavljeno je i upozorenje na oglasnoj ploči

Nemir kod Zagrepčana izazvale su male oznake pored stanova, uglavnom pored vrata ili zvona. Riječ je o gotovo neprimjetnim znakovima plus ili minus, a policija apelira na građane da ih ne brišu nego da ih prijave. 

"Građani po takvoj sumnji da im je netko markirao stan na ovaj ili onaj način apsolutno trebaju prioritetno o time obavijestiti policiju. Zato što mi imamo alate i zato što mi pratimo takve događaje i zato što će nam to pokazati pravi smjer da što prije otkrijemo, odnosno uhitimo počinitelja takvih kaznenih djela", rekla je za Dnevnik Nove TV Marija Goatti iz zagrebačke policije.

VEZANI ČLANCI:

U zgradi u jednom zagrebačkom naselju postavljeno je i upozorenje na oglasnoj ploči u kojem stoji: "Dragi sustanari, kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad jeste ili niste kod kuće. Pripazite!".

Na području Policijske uprave zagrebačke, u prvih osam mjeseci ove godine bilo je oko 500 provala.

"Palite i gasite svjetla ili neka vam susjed uzima poštu iz sandučića, dakle, na bilo koji način treba stvoriti privid da nekog u stanu ima", savjetovala je Goatti.

VIDEO Čak mu se i šleperi miču s puta: Bezobrazno i opasno ponašanje na hrvatskim cestama

Ključne riječi

Komentara 11

PO
poluprovokator
07:10 15.09.2023.

Lopovi svoj posao obavljaju predano i neumorno te timski koriste iskustvo i talent. Nekad fino. Nekad grubo. Nekad filmski insceniraju odvraćanje pažnje. Obilaze i snimaju teren. Koriste dojave. Neki su tamboputi ili iz zemalja istočne Europe a drugi baš poput nas. Oprez i pamet u glavu pa vas možda preskoče.

CH
chemica
00:28 15.09.2023.

Kod nas nema tih problema. Davnih dana smo dogovorili da se u zgradu ne puštaju nepoznati likovi. Najnaivnije, a samim tim i najopasnije po sve nas u ulazu, bakice od stotinjak godina smo uvjerili da ti koji zvone samo čekaju da ih orobe i siluju pa jadne žene od straha više ni ne prilaze portafonu.

Avatar Idler
Idler
22:55 14.09.2023.

Nek meni slobodno deneju plusa, još im bum ostavil otključanu lesu...problem je sam kak se budeju "pospominali" z terijerem 😊

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije