Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IX. GIMNAZIJA

Zagrebački učenici "glogovima" u borbu za najbolje na svijetu

obrazovni oscar
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/2
15.12.2009.
u 11:45

Za sve je “kriva” profesorica engleskog jezika Arjana Blažić. Ta ljubiteljica tehnologije preko servisa Twitter doznala je za odličan internetski servis – školski glogster.

Za sve je “kriva” profesorica engleskog jezika Arjana Blažić. Ta ljubiteljica tehnologije preko servisa Twitter doznala je za odličan internetski servis – školski glogster, pa je otvorila virtualnu učionicu i uključila u nju 3.a razred IX. gimnazije.

Potekle i suze sreće

– Htjela sam da učenici shvate da računala mogu služiti i učenju, a ne samo zabavi – kaže profesorica Blažić.

Odobrenje učenika za taj pokušaj dobila je vrlo brzo. Brzo su se “zakvačili” za novu aplikaciju, pa su njihovi “glogovi”, poznatiji kao multimedijalni posteri okupljeni pod imenom “Greetings from the world”, na kojima su učenici predstavljali Hrvatsku i njezine prirodne ljepote, nominirani za takozvani obrazovni Oscar. Nagrada je to obrazovne institucije iz Australije Edublog Awards i dodjeljuje se profesorima i učenicima koji svojim radom promiču uporabu najnovijih tehnologija kako bi unaprijedili i osuvremenili nastavu.

– Profesorica Blažić rekla nam je: ili ćemo vježbati engleski radeći na glogsteru ili učiti kulturu. Odabrali smo “glogove” jer se daju brzo napraviti i zabavniji su od kulture – kažu učenici i sami priznajući da im se, otkako se koriste novom aplikacijom, engleski jezik znatno poboljšao. Svaki učenik odabrao je dio Hrvatske koji želi prikazati na glogsteru. Davor Dubravić, predsjednik razreda, pisao je o Velebitu.

– Trebalo mi je nekih pola sata da to napravim, a Velebit sam odabrao jer je bio idealan da pišem i o životinjama za koje sam imao superfotke – kaže Davor.

A upravo ispod njegova “gloga”, pisanog na engleskom jeziku, upadljiv je komentar jednoga njemačkog profesora koji je pun pohvala za Davorov uradak i korisne informacije na njemu. Profesorica Arjana Blažić se pak prije tri tjedna, kad je doznala da je razred nominiran za nagradu, rasplakala od sreće, a kolege su joj već dali i novi nadimak – Oskarovka.

Glasovanje za učenike

Zagrebački se učenici za obrazovni Oscar bore u kategoriji za Best Educational Wiki s još 39 učeničkih wiki projekata iz cijeloga svijeta, a najviše je nominiranih u Americi. Pobjeđuje projekt koji dobije najviše glasova. Glasovanje traje još sutra do 15 sati, pa da trud zagrebačkih gimnazijalaca ne bi ostao neprimijećen, i građani se mogu pridružiti glasovanju. Na stranici http://edublogawards.com/2009/best-educational-wiki-2009 izabere se Greetings from the world i na taj se način glasuje za njih.

Komentara 1

KA
kajinx
16:22 15.12.2009.

Hajde Hrvati, glasujte za naše dečke i puce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije