Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izveli Cyrana

Zagrebački Teatar Manje je više gostovao u Brodu

Ivica Galovic/PIXSELL
04.03.2014.
u 22:51

Naslovnu ulogu, prgavog viteza, pjesnika i strastvenog ljubavnika, poznatog nosonju Edmonda Rostanda Cyrano de Bergeraca izvrsno je odigrao prvak HNK u Zagrebu Goran Grgić

Brođani su večeras u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić- Mažuranić" imali priliku pogledati izvrsnu kazališnu predstavu "Cyrano"  Teatra Manje je više iz Zagreba, za koju je na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta redatelju Ivici Kunčeviću dodijeljena nagrada za najbolje redateljsko ostvarenje 2013. godine u kategoriji drama.

Nakon proljetne premijere u Centru za kulturu Trešnjevka predstavu "Cyrano" je tijekom protekle godine vidjela brojna publika širom Hrvatske, a  neovisna kazališna grupa Teatar Manje je više s njom je gostovala na daskama karlovačkog kazališta, Tučepima, Novalji, Velikoj Gorici, Zaprešiću, te na Gavellinim večerima i Festivalu Amadeo u Zagrebu.

Naslovnu ulogu, prgavog viteza, pjesnika i strastvenog ljubavnika, poznatog nosonju Edmonda Rostanda Cyrano de Bergeraca izvrsno je odigrao prvak HNK u Zagrebu Goran Grgić, a lijepu i zavodljivu Roksanu glumila je Nataša Dangubić. Uz njih dvoje u stalnom postavu predstave su i Hrvoje Klobučar kao Kristijan, te Žarko Savić i Filip Riđički koji utjelovljuju niz većih i manjih uloga.  Redatelj Ivica Kunčević nakon gotovo pola stoljeća rada na daskama velikih kazališta odlučio je osnovati neovisnu kazališnu grupu Teatar Manje je više, koju čini tim  vrsnih autora i glumaca. Na repertoar namjeravaju postaviti najpoznatija dramska i prozna djela hrvatske i svjetske literature uz minimalan broj glumaca, kazališne i scenske opreme koju nastoje svesti na najnužnije, no likovno primjereno i pažljivo obrađeno.

>> Drama velikog nosa kao pobjeda čovjeka jačeg od svog doba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije