Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđeno

Zagrebački summit bez Zagreba: Održava se 6. svibnja, ali videokonferencijski

Predsjedanje Europskom unijom
Foto: Borna Filic/PIXSELL
23.04.2020.
u 20:35

Ono što je trebao biti najveći sastanak na vrhu ikad održan u Zagrebu, s 27 lidera EU i 6 lidera zemalja zapadnog Balkana, zbog koronavirusa će se održati tako da se svatko spaja iz svog glavnog grada

Zagrebački summit, okupljanje 27 premijera i predsjednika država članica EU i još šest iz država jugoistočne Europe, što je trebao biti najveći sastanak na vrhu ikad održan u Zagrebu, održat će se 6. svibnja, kako je i planirano, sa svim sudionicima, kako je i planirano, ali bez Zagreba u glavnoj ulozi. Održat će se u obliku videokonferencije, najavio je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel večeras u Bruxellesu.

Razlog je, naravno, novi koronavirus koji je zatvorio granice diljem Europe i zbog kojega i Europsko vijeće, u kojem sjedi 27 šefova država i vlada, već četvrti put zasjeda također videokonferencijski: svatko se spaja iz svog glavnog grada.

Večerašnja videokonferencija bila je posvećena raspravi o gospodarskom oporavku Europe nakon korona-krize, a završila je tako što su lideri zadužili Europsku komisiju da novi, inovativni financijski instrument za financiranje tog oporavka smisli pod okriljem Višegodišnjeg financijskog okvira, sedmogodišnjeg proračuna Unije za razdoblje 2021.-2027.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije