Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekonomski fakultet u Zagrebu jedini naplaćuje najam prostora za menze
Povratak na članak

Zagrebački studenti ekonomije jest će ako SC plati 45.000 kuna

Ekonomija u Zagrebu jedini je fakultet u državi koji Studentskom centru naplaćuje najam svog prostora za dvije studentske menze.

Komentari 19

NE
nepotrebni
23:44 15.11.2009.

Nije stvar u tome sto traze, imaju pravo na to, ali kad su cigani koji zarade najvise od svih fakulteta na sveucilistu, a skolske klupe si nisu u stanju renovirati, onda ne znam sto da se drugo za njih kaze.

VL
OB
-obrisani-
07:43 16.11.2009.

Kamo sreće da ih sve privatiziraju. Onaj tko kaže da su privatne menze skuplje laže vas u oči! Otiđite na FER pa se uvjerite... A s obzirom na kvalitetu hrane, trebali bi biti 5 puta skuplji. SC je taj koji je skup, imaju nemotivirane radnike, koji stalno potkradaju, i studente i SC, hrana je doslovno SMEĆE, sve gora i gora, usluga je katastrofa... Ako se želiš najesti, odeš u privatnu menzu na FER, skuplje je možda 5-10 posto (na cifru od 10kn ne znači ništa), imaš ODLIČNU hranu, imaš skoro pa duplo veće porcije, imaš neizmjerno bolju uslugu, i na kraju se osjećaš dobro...

VL
ZI
Ziggy313
07:50 16.11.2009.

Kao \"pesimistični realista\", bojim se da će uskoro nastupiti preuzimanje rješenja Ekonomskog fakulteta i od strane ostalih fakulteta, pa će i oni početi naplaćivati najam ili, u protivnom, iznajmljivati prostore privatnicima, a SC će nastaviti gomilati dugove i polako u stečaj. Nažalost, to bi bila realnost današnjeg \"kapitalističkog\" modela, koji je uništio sve \"socijalističko\" iz prošlog sustava, pa i ono što je bilo dobro...

VL
QU
qube310
08:18 16.11.2009.

jest će oni kako god okreneš, a i puno bolje ako dođe privatnik jer se on potrudi ne samo nahraniti i zadržati studente tog faksa nego privući i druge mušterije kao što je menza na feru

VL
KE
keketz
09:15 16.11.2009.

istina je ovo s fer-om, privatna menzda a jeftini i stvarno dobri! nadam se da neće maknut menzu jer je to jedina menza do borongaja u tom djelu, pa...

VL
TE
tetaVala
09:23 16.11.2009.

neka maknu menzu, neka ukinu sve nezahvalnim i glupim studentima

VL
AG
Agramer198
09:42 16.11.2009.

@ tetaVala jedini tko je tu glup si ti. Nije dosta što nas maltene sada svaki puta pretraže kada ulazimo u menzu, kaj nam pred očima precvikaju iksicu zato što to jednostavno mogu već i imaju podršku ograničenih kao što si i ti. Jednostavno izvrsno.

VL
OB
-obrisani-
10:01 16.11.2009.

Znate šta je najsmješnije u ovoj državi,svi ovi na vlasti u jugi su imali besplatno školstvo i fakultete i knjige a kad su došli na vlast donesu zakone da se sve mora plaćati-koja je to sramota!

VL
RA
rackizel
10:23 16.11.2009.

Orao -Onaj tko kaže da su privatne menze skuplje laže vas u oči! ...Ako se želiš najesti, odeš u privatnu menzu na FER, skuplje je možda 5-10 posto ... Kraj citata. Daj se odluči - lažeš li nam u očii Ili su stvarno skuplje? Jer, ako je porcija veća normalno je da je i skuplja. Ako su jednake težine, a tako bi morale biti po normativu onda nešto s tvojim pisnjem ne štima. O ukusima, okusima i kvaliteti se ne može raspravljati budući da svatko samo soli, papri, ulji, kiseli, hranu kako mu/joj paše.

VL
Avatar punkufer
punkufer
10:28 16.11.2009.

SC mora vidjeti da li im se isplati uzimati prostor u najam - očito im se isplati jer piše da \"si SC ne može dopustiti da izgubi (prihod) te vrlo prometne menze\". Kakav je to članak? Ili se nešto isplati ili se ne isplati. Ne može biti i jedno i drugo.

VL
Avatar punkufer
punkufer
10:30 16.11.2009.

Re: orhidej - lažeš. Nije točno da su knjige u Jugoslaviji bile besplatne. Nisu, nikada, nikakve. Škole jesu, a fakulteti ako si na prijemnom bio iznad \"crte\" što vrijedi i danas.

VL
Avatar punkufer
punkufer
13:52 16.11.2009.

Re: orhidej - nepismeni se ne bi trebali uključivati u javne rasprave, a naročito ne raspave o školstvu. Zato jer ispadaju smiješni. Da sam se rodio \'90-tih (tako se piše) ne bih išao u školu u socijalizmu, zar ne? (Računaj malo ako ti nije jasno). Da sam \"novokomponirani Hrvat\" ne bih znao hrvatski bolje od tebe, zar ne?

VL
RI
rija
03:42 16.11.2009.

bravo ,bravo ! sa gladnim studentima ćemo graditi društvo znanja.još samo fali ideja dekana Tipurića da se i Ekonomski fakultet privatizira.kao da je menza !

VL
37
37h1c4l
08:24 16.11.2009.

mislim da netrebaju nikakvi privatnici (koji su bajdvej skuplji! ne puno ali su skuplji) nego bi ovi trebali dobiti po repu, pa će biti i kvalitetna hrana i uslužni radnici i jednaka cijena. ali nažalost, uvjek su u igri oni koji misle na način: \"da su oni gladni , jeli bi \"...

VL
OB
-obrisani-
12:38 16.11.2009.

U Hrvatskoj je nekoć fakultetsko obrazovanje bilo besplatno tj. financirano kroz porezna izdvajanja građana. Danas gotovo 60% hrvatskih studenata plaća za svoj studij (unatoč tome što porezna izdvajanja za obrazovanje nisu smanjena). Kaže se da studenti koji plaćaju studij studiraju za svoje potrebe. Ali zar 60% studenata može studirati „za svoje potrebe“? Ima li to smisla? Zapravo je posrijedi nešto drugo. Školarine su uvođene postupno, prvo za mali broj studenata pa sve veći, sve dok nije došlo do toga da većina zapravo plaća za studij. Tako i dolazimo do podatka da se od 1991. do 2004. broj studenata koji plaćaju studij povećao za 10 puta više nego što se povećao ukupni broj studenata (814% prema 82%). Dakako, uza sve to ide i neprestano povećavanje iznosa školarinâ koje su sad već više od prosjeka iznosa školarina u EU.

VL
OB
-obrisani-
12:44 16.11.2009.

Punkufer-bilo bi dobro da te roditelji malo nauće osnovnoj kulturi , već kad imaš kopjuter onda se naući i služit sa njim jer o školstvu u jugoslaviji imaš sve na internetu! Jedno je školski pribor koji se kupovao u jugoslaviji ali uđbenici su bili besplatini kako u osnovnoj tako i u srednjoj i na faksu!,

VL
OB
-obrisani-
12:46 16.11.2009.

U Hrvatskoj se, kroz neoliberalnu ekonomsku politiku koju zastupaju sve srednjostrujaške hrvatske stranke, posljednjih 20 godina sustavno uklanjaju svi oblici društvenih i ekonomskih prava, što je najočitije u primjeru školstva, zdravstva (gdje se uvode participacije, srozava se kvaliteta usluge i na svaki se način pogoduje privatnom sektoru) i radničkih prava (gdje sve više i više ljudi radi na određeno, radi prekovremeno bez naknade itd.). Država je nakon 1990. brutalno opljačkana u procesu privatizacije – prvo su uništena ili prisvojena za privatne interese brojna poduzeća, tvornice, hoteli itd., a sada se to isto nastavlja sa zemljištem te uskoro i vodenim površinama. Nekoć zajedničko blago svih nas danas je razgrabljeno između domaćih novokomponiranih tajkuna i stranih kompanija. U bescjenje su prodane banke, prodan je HT, prodana je INA, upropaštena Pliva, poklonjeni hoteli, brodogradilišta samo što nisu dokrajčena... Država, osim što je opljačkana privatizacijom i što je time izgubila sve ono što joj je nekoć donosilo profit, grca u korupciji i živi na dug

VL
Avatar punkufer
punkufer
13:17 16.11.2009.

Re: orhidej - nemaš pojma. Ti očito nisi išao u školu u socijalizmu. Ja jesam i jako dobro ZNAM da su se knjige kupovale, i za osnovnu i za srednju školu i za faks. I bilježnice i pribor i torbe. Osim toga, ne kaže se \"uđbenici\" već \"udžbenici\", ne kaže se \"služit\" već \"služiti\", ne kaže se \"nauće\" već \"nauče\", a \"Jugoslavija\" se piše velikim slovom baš kao i \"Internet\". I ti si se uhvatio rasprave o školstvu? Hmm...

VL
OB
-obrisani-
13:28 16.11.2009.

Punkfuker nemoj pametovati,ja se nisam rodio ko većina vas 90 godina i ne stidim se života u onoj jugoslaviji ,kako ja pišem je moja osobna stvar a vas novokoponiranih hrvata mi je pun k...c.Te svoje laži možeš prodavati nekome drugome!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.