Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zagrebački školarci osvojili vrijedne nagrade za zelene ideje koje rješavaju probleme okoliša

Online radionica UPSHIFT
22.11.2021.
u 12:49

Od 12. do 14. studenog održana je trodnevna online radionica UPSHIFT za mlade s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije koju provode Ured UNICEF-a u Hrvatskoj i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI)

Interaktivna radionica posvećena rješavanju problema iz zaštite okoliša i održivog razvoja privukla je mnoge inovativne srednjoškole koji su se uhvatili u koštac s rješavanjem problema u svojoj lokalnoj zajednici.

Na radionici je sudjelovalo deset timova u dobi od 13 do 19 godina iz Zagreba i Zagrebačke županije te su četiri odabrana tima osvojila financijsku podršku od 7.500 kuna, ali i mentorsku podršku za realizaciju vlastite ideje kojom žele donijeti pozitivnu promjenu u svojoj zajednici.

UPSHIFT je trodnevna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici, a kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti.

Odabrani timovi su:

Tim 4: Iva M., Noa Vjekoslava L., Dominik P., Zvonimir Slavko P. i Antonio M. iz Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti koji će se posvetiti problemu dehumaniziranih učioničkih prostora u školi.

Tim 5: Marija B., Lea Mia S. i Josipa M. iz III. Gimnazije Zagreb koji će se baviti problemom zagađenja zraka u Zagrebu.

Tim 8: Jan F., Gabriela D., Maria Paula K., Lucia B., Luka M.S. iz Škole za modu i dizajn Zagreb koji će nastojati riješiti problem brze mode u tekstilnoj industriji.

Tim 9: Kiara P., Diego A., Roko S.L., Luna A. iz Prve privatne gimnazije Zagreb koji kreću u misiju ZaZeleni Zagreb.

Cilj radionice je suradnja mladih timova i mentora koji im prenose nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema po metodi design-thinkinga te samostalno kreiranje pozitivne promjene u društvu.

Više informacija o UNICEF-ovom programu ZABUM – Za budućnost mladih i UPSHIFT radionicama potražite na dostupnim kanalima:

Web stranici

Facebooku

Instagramu

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije