Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački odvjetnik:

Posao sam uredno obavio, a klijentica želi da joj vratim novac

Veljko Topolovec
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
27.05.2014.
u 22:33

I. V. K. (70) prijavila je zagrebačkog odvjetnika koji ju je zastupao od 2007. jer smatra da joj je na prijevaru uzeo 75.000 kn

– Moja je klijentica pobjesnjela kada smo izgubili spor za nekretninu u kojem sam zastupao njezina sina, ali ja sam tu učinio sve što sam mogao. Pa ne mogu mijenjati i izmišljati dokaze u postupku – govori Veljko Topolovec (53), zagrebački odvjetnik protiv kojega je policija prošlog tjedna podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je za 75.000 kuna prevario klijenticu iz Austrije I. V. K. (70). Prema kaznenoj prijavi, Topolovec je 13. travnja 2010. s I. V. K. sklopio ugovor u njegovu odvjetničkom uredu u Petrovoj ulici u Zagrebu u kojemu je navedeno kako će pravno posredovati kod kupoprodaje nekretnine u Zagrebu, za što joj je naplatio 75.000 kuna. Prema njezinim tvrdnjama, uslugu nikada nije obavio niti joj je vratio novac.

– Zastupao sam je u šest predmeta, a njezina sina u jednom, i za sve sam naplatio 75.000 kuna. Spor o nekretnini u Kruševu Selu u kojemu sam zastupao njezina sina izgubili smo. Šest predmeta u kojima sam nju zastupao bili su vezani za stan u Zelenom dolu u Zagrebu, a nakon nekoliko nagodbi ona je na kraju upisana kao vlasnica stana – kaže odvjetnik Topolovec. Priznaje kako je u svemu napravio jedan propust, tj. nije predložio da se zatraži brisanje zabilježbe spora u gruntovnici.

– Nakon pola godine nazvala me i ljutitim tonom pitala zašto to još nisam učinio. Priznajem, zbog posla i sitne nesmotrenosti zaboravio sam to napraviti, a nakon toga je rekla da će me prijaviti policiji. Prije desetak dana bio sam na obavijesnom razgovoru, kako ispada, zato što sam izgubio jedan spor i što sam zaboravio predložiti brisanje zabilješke – zaključuje Topolovec.

>>Poznati zagrebački odvjetnik prevario Austrijanku (70) za 75.000 kn

Komentara 12

BE
belimo
21:23 27.05.2014.

Mnoge od njih bi trebalo pošteno opaliti po džepu zbog šlamperaja i muljaža,,,a isto tako i dobar dio sudaca!

DU
Deleted user
07:02 28.05.2014.

Znana ruska izreka - kad je u Moskvi -25 C, dogodi se čudo neviđeno i odvjetnici zavlače ruke u vlastite džepove!

Avatar Vuglec
Vuglec
07:46 28.05.2014.

Njemu je to "sitna nesmotrenost" kojom je nanio štetu stranci, ali je ipak tu uslugu naplatio. Bilo bi zanimljivo vidjeti da li je za sve svoje usluge izdao račune, što odvjetnici u Hrvatskoj vrlo rado izbjegavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije