Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Preokret u slučaju popularne plaže: Tvrtka SPORT B odustaje od koncesije nad 'Zlatnim ratom'

Naša ponuda je utemeljena isključivo na gospodarskim kriterijima, čime štitimo javni interes daleko bolje od onih koji neargumentirano 'svojataju' javno dobro, navode u priopćenju.
24. travnja 2017. u 14:09 47 komentara 5754 prikaza
zlatni rat
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Tvrtka SPORT B d.o.o. odlučila je odustati od koncesije za korištenje plaže Zlatni rat u Bolu, stoji u priopćenju.

Navode kako je njihova ponuda "ocijenjena najpovoljnijom", zbog čega je Županijska skupština i donijela odluku da se njima dodjeli koncesija.

U priopćenju pišu i kako su ''medijski i politički pritisci'' te ''neutemeljeni otpor lokalne zajednice'' prema njihovoj tvrtki doveli u pitanje mogućnost ''obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području'' te da zbog toga nisu spremni sklopiti ugovor o koncesiji ''osim ako se prethodno situacija ne stabilizira''.

''Naša ponuda utemeljena je isključivo na gospodarskim kriterijima, čime štitimo javni interes daleko bolje od onih koji neargumentirano 'svojataju' javno dobro (i to bez plaćanja adekvatne naknade)'', stoji u priopćenju.

''Nadamo se da će u budućnosti o ovako važnim pitanjima odluku donositi struka, rukovodeći se propisanim kriterijima, a ne 'ulica' ni politički centri moći, bez argumenata, budući da je otvoreni, razvojni i savjesni pristup potencijalnim investitorima, ma tko oni bili, jedini koji je moguć, ako je cilj stvaranje transparentnog, naprednog i civiliziranog društva'', naveli su u priopćenju.

>> Ne daju slavnu plažu: Na Zlatnom ratu ručnicima ispisali "Zauzeto"

>> Općina Bol pismom se obratila Plenkoviću i Butkoviću

>> Plenković: Inzistiram na transparentnom procesu za Bol i Zlatni rat

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • zorbas.grk:

    sve zajedno vrlo neozbiljno

  • kupatilo:

    Bilo kako bilo ovi ili oni ali bitnoje dase muljatore otjera i daje tome podrsku dao i premijer sto u dosadasnjim vladama nije bio slucaj a pogotovo Zokijevoj.

  • stomiovotreba:

    Lokalni papci pobijedili.