Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STEČAJ

Zagrebačka 'Proklima-tim' želi u zakup propali 'Gaj FM'

gajfm
Maja Šantoši/Pixsell
11.02.2012.
u 09:39

O mogućem zakupoprimcu Odbor vjerovnika raspravit će na sjednici zakazanoj za 13. ožujka

Slatina - Na sastanku Odbora vjerovnika slatinske propale tvrtke 'Gaj FM' u stečju, održanom u Trgovačkom sudu u Bjelovaru, vjerovnici nisu prihvatili jedinu prispjelu ponudu za zakup imovine  stečajnog dužnika jer ista nije bila potpuna. Na javni oglas o davanju u zakup tvornica slatinskog 'Gaj FM-a', uz mjesečnu zakupninu od 15.000 kuna, prijavila se samo jedna tvrtka - 'Proklima-tim' Zagreb koju zastupa direktor Ivan Paradžik. Ponuđač je u ponudi iznio ponudu u iznosu od 15.330 kuna što je u skladu s objavljenim oglasom, ali nije priložio sve tražene dokumente. Odbor vjerovnika raspiso je novi oglas na koji se, s dopunjenom ponudom, moze javiti i 'Proklima-tim', a o čemu će se odlučivati na sastanku zakazanom za 13. veljače. Stečajni upravitelj Branko Valentić ranije je dobio suglasnost Trgovačkog suda za rasprodaju zaliha namještaja i gotovih proizvoda u vrijednosti oko 500 tisuća kuna kako bi se osigurala sredstva za vođenje stečajnog postupka.

Za uništenih više od 700 radnih mjesta nema krivaca

Zanimljivost slatinske propale tvrtke je u tome što je u tri posljednje godine rada dva puta završila u stečaju, da ima istog stečajnog upravitelja koji još nije završio stečaj iste tvornice, koja je 2008. godine nosila naziv 'Inpo grupa', a u ovom stečaju 'Gaj FM'. Prema nepotpunim podacima neplaćene obveze 'Gaj FM-a' u stečaju iznose više od 86 milijuna kuna. U oba stečaja bez posla i otpremnina ostalo je više od 700 radnika nekada poznate tvrtke u kojoj je do prije više od 20 godina bilo zaposleno oko 3.000 radnika.  Za propast tvrtki i uništenih radnih mjesta do sada nitko nije odgovarao.

Ključne riječi

Komentara 1

VG
Veseli Gost
18:17 12.02.2012.

Gaj FM-a\' u stečaju iznose više od 86 milijuna kuna. U oba stečaja bez posla i otpremnina ostalo je više od 700 radnika nekada poznate tvrtke u kojoj je do prije više od 20 godina bilo zaposleno oko 3.000 radnika. Za propast tvrtki i uništenih radnih mjesta do sada nitko nije odgovarao. ******************** Opeta ce placenici kapitalista/poduzetnika/kriminalaca komentirati da su 3.000 radnih mjesta unistili komunisti i komunjare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije