Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezaposlena, a s krupnim novčanicama

Dilerica iz elitnog kvarta u Zagrebu skrivala 1,2 kg kokaina

kokain, zaplijena
Foto: PU zagrebačka
1/9
19.08.2015.
u 18:00

Zagrepčanka (53) solidno je živjela. Policajci su joj našli ukupno 44.000 kuna u eurima i domaćoj valuti. Lani je zatvorila tvrtku

Tri paketića sa 1,2 kilograma kokaina, automatska puška, pištolj marke Walter, prigušivač, detonatorske kapisle, streljivo... Dio je to arsenala koji je policija pronašla kod Zagrepčanke (53) koju je uhitila u ponedjeljak poslijepodne.

Više od milijun kuna

U pretres njezina stana policija je krenula nakon što ju je netko “otkucao” da dila kokain. Nemalo su se iznenadili kada su u stanu pronašli i oružje dio kojeg vjerojatno potječe iz Domovinskog rata. Uhićena dilerica, naime, 90-ih je u ruke uzela pušku i krenula u obranu domovine. Prema podacima iz registra branitelja, na ratištu je provela 158 dana. Što ju je nagnalo da krene u zločinačke vode i raspačava kokain koji bi u uličnoj prodaji, pomiješan s punilom, dosegao vrijednost od milijun kuna, ne zna se. Do njezina elitna stana u podsljemenskoj četvrti Šestine vodi uska, zavojita cesta. Međutim, njezini susjedi u srijedu nisu bili raspoloženi za razgovor.

– Što vi sad hoćete, idite zaraditi kruh negdje drugdje, samo ste došli raditi zbrku i skandal – kazala je novinarima starija gospođa, očito nimalo zabrinuta činjenicom da joj je prva susjeda u slobodno vrijeme “zvecka” oružjem.

Vodi se kao nezaposlena

U stanu u kojem živi s kćeri, istražitelji su pronašli i 6000 kuna, a tijekom istraživanja oduzeli su joj još 38.000 kuna za koje sumnjaju da je “prihod” od dilanja. Novčanice u apoenima od 100 i 500 eura te 200 i 500 kuna upućuju na to da je uhićena Zagrepčanka, unatoč tome što se vodi kao nezaposlena osoba, ipak solidno živjela.

Prošle je godine stavila ključ u bravu tvrtke za poslovanje nekretninama i iznajmljivanje plovila, a od upućenih osoba moglo se čuti i da stoji iza jedne londonske tvrtke i offshore tvrtke na Floridi. Šefovsko mjesto u toj offshore tvrtki navodno je dijelila i s Hrvatom koji se već nekoliko godina nalazi na Interpolovoj tjeralici.

Zagrebačka dilerica trenutačno je u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

>> U Tihom oceanu zaplijenjen kokain vrijedan 181 milijun dolara

Komentara 18

Avatar Honduras
Honduras
19:50 19.08.2015.

a ime??? ne smijete objaviti? ili je možda sa 53 godine još maloljetna...

LA
LANA555
23:39 19.08.2015.

Uzas pozdrlivica stara koja truje mladu omladinu djecu. A ima svoje djete cerku dobar uzor Niste napisali jel se i ona drogira i jel svojoj ceri daje.Sramota to je ne zasitno vjerojatno joj trebaju novci da bi tako mogla imatat mladog zgodnog frajera.Super da je otputovala u prdekanu.Mlado pa ludo staro pa sasavo fuj.

AM
Axis Mundi
02:51 20.08.2015.

ime, prezime?zašto smo čitali, lupam, o Kataleniću, što i njega niste stavili pod "Međimurac (34)? i koliko još; kakva je to selekcija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije