Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službeni račun

Zagrebačka nadbiskupija od danas na Twitteru

Josip Bozanić
Sanjin Strukic/Pixsell
09.05.2014.
u 16:03

Twitter račun Zagrebačka nadbiskupija pokrenula je nepunih godinu dana nakon što je pokrenula službenu Facebook stranicu, a osim nje Twitter račun imaju Riječka nadbiskupija te Sisačka biskupija.

Zagrebačka nadbiskupija od danas je i na Twitteru čime se pridružila više od 600 milijuna aktivnih korisnika diljem cijeloga svijeta, koji dnevno objave oko 250 milijuna 'tvitova', priopćio je Tiskovni ured zagrebačke nadbiskupije. 

Dodaju kako je prvi i najvažniji razlog stvaranja Twitter računa Zagrebačke nadbiskupije jesu stajališta crkvenog Učiteljstva o digitalnom svijetu, ali i prilika za promicanje evanđeoske poruke u novom ambijentu. 

Twitter račun Zagrebačka nadbiskupija pokrenula je nepunih godinu dana nakon što je pokrenula službenu Facebook stranicu, a osim nje Twitter račun imaju Riječka nadbiskupija te Sisačka biskupija.

Zagrebačka nadbiskupija podsjetila je na ovogodišnju poruku pape Franje za Dan sredstava društvene komunikacije u kojoj on upozorava da „nije dovoljno jednostavno proći 'digitalnim' putovima, to jest jednostavno biti 'na vezi': potrebno je da ta povezanost preraste u istinski susret“. Dodaju i da papa ''napominje da držati vrata naših crkava otvorenima znači držati ih otvorenima i u digitalnom svijetu zato da ljudi, u kojoj god da se životnoj situaciji nalazili, mogu ući, te da evanđelje može izaći van i doprijeti do svih''.

>> Josip Bozanić: Bez Uskrsa utopili bismo se u besmislu življenja

Komentara 2

Avatar vasilije
vasilije
19:09 09.05.2014.

mogli bi ga zbog ovoga proglasici za sveca posle smrti

Avatar una12
una12
16:07 09.05.2014.

I Crkva sljedi trendove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije