Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOMENULI I VEČERNJI LIST

Zagreb Pride o Milanovićevom 'outanju' Habijana: 'Nismo željeli javno reći svoj stav zbog dva razloga'

Varaždin: Ministar Damir Habijan
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/16
22.01.2024.
u 17:38

"Smatrali smo da se oko svega treba oglasiti i sam ministar gospodarstva, Damir Habijan, što je on i učinio u intervjuu u Večernjem listu", navode, među ostalim, iz Zagreb Pridea.

Zagreb Pride je u ponedjeljak reagirao na izjave predsjednika Zorana Milanovića, koji je, da podsjetimo, nedavno javno komentirao seksualnu orijentaciju ministra gospodarstva Damira Habijana, za kojega je rekao da je gay.

U priopćenju Zagreb Pride navodi da je proteklih dana u javnosti objavljivano da se ne žele oglasiti povodom prvog hrvatskog gej ministra jer, navodno, nemaju stav o toj temi ili postoji neki razdor ili razmimoilaženje u mišljenjima. Oni su u priopćenju to demantirali, javno poručivši da su imali stav, no da ga nisu željeli javno iznijeti.

Varaždin: Ministar Damir Habijan
1/9

- Medijima smo dužni objašnjenje. Udruga Zagreb Pride je od prvog trenutka imala jasan i nedvosmislen stav, ali ga nije javno komunicirala iz dva razloga. Prvi se ticao nerijetko patronizirajućeg odnosa dijela medija i odbijanja da se uvaži, pa i uz neslaganje i polemiku, naš stav, stručnost i iskustvo, poput definicija osnovnih pojmova iz LGBTIQ tematike, pokreta i povijesti. Drugi je mnogo važniji. Smatrali smo da se oko svega treba oglasiti i sam ministar gospodarstva, Damir Habijan, što je on i učinio u intervjuu u Večernjem listu.

Zagreb Pride u cijelosti i bezrezervno podržava i pridružuje se stavovima koje je u tekstu pod naslovom 'Ljudi su u ormaru zbog straha, stida ili prijetnje nasiljem' u Novostima objavio novinar, gej aktivist, kulturni radnik i psuedointelektualna tetka Viktor Zahtila. Stil, retorika, izbor riječi, intelektualna bistrina i znanje su autorovi, ali i njih rado dijelimo i veselimo im se - priopćili su iz Zagreb Prida.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, ministar Habijan u velikom intervjuu za Večernji list otkrio je planove u svojem resoru, ali i brojne nepoznate pojedinosti iz života. Odgovorio je, također, i prvi put predsjedniku Milanoviću.

- Nemam se namjeru spuštati na nivo Milanovića koji tjera medije i javnost od svoje obitelji, a onda licemjerno baca u eter komentare o tuđim obiteljima i osobnim pitanjima - poručio je Habijan, među ostalim, u intervjuu za Večernji list, koji možete pročitati OVDJE.

VIDEO Plenković komentirao Milanovićevu izjavu o Habijanu: 'To je čista zavist i zloba'

Komentara 8

CA
cavecanem
18:02 22.01.2024.

Imamo stav ali ga bas nećemo reći hehe.

DR
Draconic5
19:43 22.01.2024.

Ovo je otprilike kao onaj slučaj kad je esdepeov ministar tukao ženu, a Babe bile kuš. I onda napokon netko od medija izvuče van glavnu Babu, a ona veli, čujte ja sam u penziji, ne bi se štela mešati...a kad je ta priča splasnula, baba više nije u penziji, nego i dalje pametuje po medijima. Da skratimo, tim udrugama je važna jedino ideologija, i ništa drugo. Ako si s krive strane, nema podrške.

TK
Tkalčićevac
18:22 22.01.2024.

Nikada vidio ili čuo za siromašnog tetkicu , sa lovom rade čuda , možda, možda baš prava faca za ministra gospodarstva .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije