Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavle Kalinić

'Zagreb je po pitanju organizacije svemirski brod u odnosu na ostatak Hrvatske'

Pavle Kalinić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
23.10.2014.
u 22:37

Sustav koji je sastavio Milan Bandić je karizmatko-klijentelistički, kazao je Igor Kolman

 – Grad Zagreb će funkcionirati s ovom ekipom koja je ostala. Interes Sandre Švaljek i Darinka Kosora je da se zadrži sastus quo te da pokažu kako su sposobni dalje voditi Grad Zagreb bez većih potresa. Naime, Zagreb je najveća prilika, osim osvajanja saborske većine, formiranja Vlade i predsjedničke funkcije. Sve druge funkcije u ostalom dijelu države, manje su bitne od funkcije zagrebačkog gradonačelnika – rekao je profesor Ivan Rimac gostujući u Otvorenom HRT-a.

 – U ovom trenutku postoji stabilna većina u Gradskoj skupštini, Grad Zagreb vodi gospođa Švaljek, a Zagrebački holding gospođa Daniela Franić. Postoji suglasnost svih partnera i nema nikakvih turbulencija. Stvar funkcionira. Hoće li se to promijeniti, kako će se razvijati istraga, to ćemo vidjeti. Zagreb je svemirski brod u odnosu na ostali dio Hrvatske što se tiče organizacije – kazao je Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

 – Kako će se održati situacija u Zagrebu, ovisi o gospođi Švaljek, odnosno hoće li ona moći obavljati taj posao te hoće li se izglasati proračun. Mislim da gospođa Švaljek može voditi Zagreb, a ona može pokrenuti i kapitalne projekte – rekao je Nenad Matić, predsjednik HSS-a Grada Zagreba.

 – Sustav koji je stvorio Milan Bandić je karizmatsko-klijentelistički. Ako imate milijunski grad u kojem gradonačelnik tobože rješava svaki mali problem, onda ustvari ne postoji sustavno rješavanje problema i ne postoji sustavno upravljanje gradom. Zagreb jako loše stoji i treba mu hitno pospremanje. I gradski  izbori su ono što će omogućiti to pospremanje – rekao je saborski zastupnik HNS-a Igor Kolman.

>> Zbog Bandića i nedjeljnog rasula na HTV-u smjena Tomislava Špoljara

Komentara 32

Avatar guten_tag
guten_tag
23:30 23.10.2014.

haha "ha en es-ov" podmladak, koji se istakao sramotnim izjavama u Saboru gdje se našao ni kriv ni dužan, čija je kvazi menadžerica u tzv holdingu za vrijeme Čovića uz plaću primala i povlaštenu saborsku mirovinu a osuđeni špekulant gradskim zemljištem koji je osuđen je također ha en es-ov iliti Pusićkini kadar....e sad, kako reče Bandić, ti uhljebi su "dobili nogicu" pa sada traže način kako se ponovo domoći plijena. stigla ih ona: "dabogda imao pa ne imao"...

SA
samodinamo
08:55 24.10.2014.

Istinu je kazao, Zagreb je space shuttle za ostalu HR boraniju.

DU
Deleted user
23:06 23.10.2014.

ovome nebi dao ni mačka sa bandere skidat' .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije