Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.08.2014. u 11:59

Pod geslom „kam se koje smeće meće“ Čakovčani već deset godina uspješno provode razvrstavanje otpada na kućnom pragu, za razliku od Zagrepčana na koje gradonačelnik M.B. viče čim riječ prozbore o tonama nezbrinutog krupnog otpada pod svojim prozorima

Kao i uvijek totalno razbuđena i bodra, reporterka Gordana Lovrečić, specijalno za emisiju „Dobro jutro, Hrvatska “, jutros negdje oko pola osam na HRT-u, u Čakovcu razgovara na onaj svoj simpatičan način s g. Sašom Virovićem, stručnjakom za gospodarenje otpadom, zaposlenim u gradskom komunalnom poduzeću koje se u Čakovcu zove „Čakom“, a u Zagrebu „Čistoća“.

Čim smo vidjeli da je iza njih dvoje gradsko smetlište i smetlari, preplašili smo se da će gost početi galamiti na nju, jer tako se to radi u Zagrebu gdje su jučer sve televizije zabilježile vrlo neugodan ispad Milana Bandića, uglednog člana grupe Trio bonton (Mamić-Bandić-Kerum), koji je počeo galamiti na novinarku kad ga je upitala što je s planom gospodarenja otpada.

Saša Virović iz „Čakoma“ i Gordana Lovrečić upoznali su one koji gledaju „Dobro jutro, Hrvatska“ da već 10 godina Čakovčani uspješno razvijaju običaj razvrstavanja otpada već na kućnom pragu. Takvo razvrstavanje postalo je navika, što je uspjeh gradskog plana provođenog pod sloganom „Kam se koje smeće meće“. Čakovečki stručnjak ističe da je „Čakom“ uspio uz podršku gradonačelnika i gradske uprave. A jučerašnji zagrebački dan nezbrinutog smeća na televiziji počeo je slikom gomile glomaznog otpada u naselju Trokut i pritužbama nesretnih građane koji trpe smrad i štakore. Bude li se smeće gomilalo u nedogled, uskoro će zatrpati Zagreb, a na hrpi smeća sjedit će gradonačelnik Milan Bandić.

>> Usprkos nastojanju vlade pokazalo se da lažnih branitelja nema

>> Loš Hrvat je nezaposlen, pretio, depresivan alkoholičar koji ne vidi svoj smisao u životu

Komentara 32

Avatar Hulk001
Hulk001
13:20 26.08.2014.

On će barem biti na vrhu ,a mi ostali u smeću.

MK
MKGRA
12:19 26.08.2014.

Pa banderos vec sjedi gore

AN
Android
12:36 26.08.2014.

Smeće na smeće - smeće na kvadrat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije