Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNAJEMO

Zagorski Obama Siniša Hajdaš Dončić vjerojatni kandidat SDP-a za župana

03.12.2008.
u 15:57

Kandidat SDP-a za krapinsko-zagorskog župana trebao bi biti Siniša Hajdaš Dončić, doznajemo iz neslužbenih izvora, bliskih vrhu zagorskog SDP-a. Poslije četiri godina na mjestu županijskog pročelnika za gospodarstvo i tri godine na čelu ZARA-e, trebao bi napraviti novi iskorak u političkoj karijeri. – Procjena je stranke da bi on kao mlad i školovan kadar, u političkom životu nepotrošen, dokazan na području gospodarstva, imao najviše šanse na neposrednim izborima.

Milanovićev čovjek
Na neki način procijenili smo da bi on mogao biti SDP-ov zagorski Obama, rekao nam je visoki dužnosnik zagorskog SDP-a. Nije nevažno ni to što, prema drugom izvoru iz zagorskog SDP-a, Hajdaš Dončić uživa snažnu potporu predsjednika stranke Zorana Milanovića.

Kao dodatni adut u SDP-u ističu kako će zagorskim biračima ponuditi spoj mladosti i iskustva. Naime, aktualna SDP-ova zagorska županica Sonja Borovčak, trebala bi i dalje ostati u vrhu zagorskog SDP-a, ali i Županije.

Računaju na HNS
Ona bi trebala biti kandidatkinja za jednu od ključnih funkcija u Županiji, bilo za zamjenika župana za društvene djelatnosti ili za predsjednicu Županijske skupštine. Koja bi točno funkcija u tim kombinacijama trebala pripasti Sonji Borovčak, ovisit će i tome s kime će SDP koalirati. A u ovoj stranci najozbiljnije računaju na HNS.

Iako je i HNS najavio svoga kandidata za župana, i u HNS-u i u SDP-u svjesni su da bi samostalni izlazak na izbore tih dviju stranaka mogao loše završiti za jedne i druge. Posebno u situaciji kada samo čudo može spriječiti prelazak njihova dosadašnjeg najjačeg partnera HSS-a prema HDZ-u.

Iako će čelnici i SDP-a i HNS-a još dugo ponavljati kako pozivaju na suradnju sve dosadašnje koalicije partnere, uključujući posebno HSS, više su nego svjesni da je samo pitanje dana objave dogovora o suradnji HDZ-a i HSS-a u Zagorju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije