Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Zagorski dvorci koji bi bili uređeni kao hoteli mamac su za turiste

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA'
Foto: ''
1/3
11.10.2010.
u 15:20

Nismo slučajno baš ovdje u hotelu Gjalski jer to je dobar primjer kako se povijest može iskoristiti za turizam i boljitak, objasnio je ministar Bajs

Udio kontinentalnog dijela zemlje u ukupnom prihodu od turizma Hrvatske iznosi samo oko pet posto, a prihodi od turizma Krapinsko-zagorske županije u odnosu na, primjerice, Splitsko-dalmatinsku županiju su neusporedivi.

– U idućim godinama očekujemo povećanje u korist kontinentalnog dijela, a tu svakako računamo i na Zagorje – rekao je ministar turizma Damir Bajs na konferenciji za novinare u hotelu Dvorac Gjalski, gdje je iznio turističke brojke za rujan te za devet mjeseci ove godine.

Povijest u turizmu

Kao mogući magnet za turiste navedeni su dvorci koji bi svojom prenamjenom u hotele svakako poboljšali zagorsku turističku ponudu.

– Nismo slučajno baš ovdje u hotelu Gjalski jer to je dobar primjer kako se povijest može iskoristiti za turizam i boljitak u budućnosti – objasnio je ministar. Koliko je teško ili lako uspjeti u jednom takvom projektu, objasnila je i direktorica hotela Duška Župan.

– Istina je da treba imati puno vjetra u leđa od okoline, Turističke zajednice i svih državnih struktura. Mi smo imali mnogo poteškoća samo zato što je to objekt iz 18. stoljeća u koji stalno treba ulagati. Ne mogu se požaliti na to da nismo imali podršku, ali isto tako mislim da nije bila dostatna te da treba puno više pomoći. Dvorac Gjalski jedan je od rijetkih u zemlji i jedini u Zagorju koji je posve turistički valoriziran – rekla je D. Župan.

Dvorci – hoteli

Zagorje se do sada većinom oslanjalo na svoje toplice, a dvorci – hoteli ideja je koja se tek treba realizirati.

– Cijelu regiju Zagorje pokušavamo brendirati kao turističku destinaciju pozicioniranu prema toplicama, na koje se pak vežu svi ostali sadržaji, poput vinotočja, agroturizma i vjerskog turizma. Sva naša nastojanja idu prema tomu da se pomogne investitorima u gradnji hotela jer Zagorju prije svega nedostaju smještajni kapaciteti. Uz velike investitore i određene privatne investicije, koje najavljuju vlasnici malih obiteljskih hotela, doći ćemo na broj kreveta dovoljan za organiziranje i većih kongresa te biti konkurentni na svjetskom tržištu – rekao je župan Hajdaš Dončić.

Komentara 1

LU
ludva
00:52 13.10.2010.

da da..baš se možemo osloniti npr. na Hudoletnjaka i Plahutara..koji su uništili dva bisera zagorskog topličkog turizma.. Maltretiraju svoje zaposlenike, mještane... Bajs sigurno si i njih posjetil...Oni će dati vjetar u leđa zagorskom turizmu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije