Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na hipodromu

Zagorje bi uskoro trebalo dobiti 22 nova licencirana jahača

Konji1
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
24.09.2012.
u 12:25

Svega četiri licencirana jahača dosad su postojala u Zagorju, gdje je takav ispit održan po prvi put

Na hipodromu u Svetom Križu Začretju u organizaciji Zagorske udruge uzgajivača konja iz Zaboka, održani su ispiti za licencu u daljinskom jahanju. – Po prvi put je u Zagorju organiziran takav ispit. On se sastoji od tri dijela, a pristupilo je ukupno 25 kandidata. Iako rezultati pismenog, odnosno teorijskog dijela još nisu poznati, na praktičnom dijelu nisu prošla trojica – objasnio nam je Dragutin Tovernić, predsjednik Zagorske udruge uzgajivača konja.

Teorija, pa praktični dio

Svi polaznici škole u praktičnom dijelu pred stručnim žirijem trebali su proći dresuru, a potom na hipodromu u Začretju i utakmicu u daljinskom jahanju na stazi dugoj pet kilometara. – Do sada nam je bio problem to što članovi naše Udruge nisu bili u školi jahanja i nismo imali ujahane konje. A to jednostavno ne ide bez ove licence. Svi misle da su jahači, ali zapravo su kauboji, pa je trebalo naučiti i ljude i konje jedne na druge, za što je trebalo dosta vremena i živaca. Međutim, trud i rad su se isplatili i Zagorje, u kojem su dosad bila samo četvorica licenciranih jahača, uskoro će biti bogatije za 22 nova jahača – rekao nam je Dragutin Tovernić, koji je i sam među onom četvoricom.

Utrke dvoprega

Nakon ispita održan je i 3. zagorski kup u vožnji dvoprega i spretnosti jahanja, gdje su se prijatelji zabočke udruge iz raznih dijelova zemlje ogledali na utrci dugoj 1500 metara. U vožnji dvoprega najbolji je bio Mladen Mateković iz Visokog, dok se najspretnijim jahačem pokazao Mihael Njegovec iz Varaždina, ispred Vinka Zajeca iz Špičkovine. U konkurenciji žena u spretnosti jahanja pobijedila je domaća jahačica, Maja Piljek iz Ciglenice Zagorske.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije