Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj vikendica

Zagorec: Ovdje bi trebao sjediti netko iz Glavnog stožera, ne ja

zagorec, petrač
Davor Višnjić/PIXSELL
06.12.2011.
u 15:37

Zagorec i još trojica terete se za nezakonitu obnovu vikendice Antuna Šporera, bivšeg predsjednika Gradske skupštine Zagreba

– Antuna Šporera prvi sam put vidio kada je počeo sudski postupak. Nisam znao da je to njegova vikendica. Jedina osoba koja je mogla narediti obnovu kuće porušene u Domovinskom ratu bio je načelnik Glavnog stožera, a u to vrijeme to je bio Pavao Miljavac. Kao načelnik Uprave za graditeljstvo MORH-a, takve sam zahtjeve mogao samo izvršavati, a ne ih preispitivati. Miljavac je zahtijevao da se posao obavi, a mi u MORH-u bili smo servis za izvršenje. Nisam imao kompetencije ulaziti u zahtjeve Glavnog stožera – kazao je Vladimir Zagorec na zagrebačkom Županijskom sudu iznoseći obranu u tzv. slučaju vikendica.

Zagorca i ostale tereti se za nezakonitu obnovu vikendice Antuna Šporera, bivšeg predsjednika zagrebačke Gradske skupštine, a Zagorec je u utorak, kao i njegovi suoptuženici ranije, kazao da se ne osjeća krivim.

Od početka suđenja, koje traje desetak godina, najspornije je bilo je li vikendicu uništila neprijateljska ili hrvatska vojska. Naime, u optužnici se navodi da je vikendica uređena novcem iz fonda za štete koje je na objektima počinio HV iako su kuću uništile neprijateljske postrojbe.

– To nije točno jer su u kući za vrijeme akcije Maslenica bile Slavonske kobre. Kada su otišli, kuća je bila u ispravnom stanju. Nakon njih došla je 112. brigada koja je kuću i devastirala. Sve ovo govorili su i svjedoci – kazao je Zagorec. Dodao je i da Državna revizija nije utvrdila nenamjensko trošenje novca. Da ga je i bilo, rekao je Zagorec, Uprava za graditeljstvo za to ne bi mogla ni odgovarati jer nisu mogli preispitivati zahtjeve Glavnog stožera.

– To znači da ovdje ne bih trebao sjediti ni ja ni ostali optuženici, već osobe koje su taj posao zahtijevale, a to su osobe iz Glavnog stožera – kazao je Zagorec.

Komentara 30

Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
16:07 06.12.2011.

Ja nevjerujem DORHU nevjerujem našem sudstvu. Tko može vjerovati Branku Hrvatinu ili gospođi Omejec?

BU
budisvoj
16:20 06.12.2011.

DORH,rasadnik SKOJ-evaca i njhove mlađi....

OB
-obrisani-
16:05 06.12.2011.

Može se protiv Zagorca reći i ovo i ono, ali u ovom slučaju on govori istinu. Sve što je rekao je točno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije