Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUG IZ 2004.

Zagorec još ne otplaćuje kredit Hypo banke za sinovu otkupninu

Vladimir Zagorec
Pixsell
19.08.2010.
u 14:37

Dnevni list Österreich podsjeća da je Hypo financirao otkupninu za malodobnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, otetoga 2004. godine.

BEČ – U svakodnevnom nadmetanju austrijskih medija posljednjih dana tko ima ekskluzivnije informacije o aferi Hypo banke i njezinim protagonistima, austrijski dnevni list Österreich podsjeća da je Hypo financirao i otkupninu 2004. godine otetoga malodobnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Isti izvor navodi, pozivajući se na izjave istražitelja koji vode istražni postupak utvrđivanja nepravilnosti u poslovanju klagenfurtske Hypo grupe i njezinih tvrtki-kćeri zbog kojih je prije tjedan dana uhićen bivši šef Hypa Wolfgang Kulterer, da je navedena banka sa Zagorcem sklopila „posve atipičan“ ugovor o kreditu.

Riječ je o iznosu od 725 tisuća eura koje je Zagorec svojedobno podigao za otkupninu otetog sina u Hypu, na čijem je čelu tada bio Günter Striedinger, nakon čega je Zagorčev sin, iako je tim iznosom plaćena tek polovina tražene otkupnine, pušten na slobodu.

Österreich piše da je bivši šef poslovodnog odbora Hypa Striedinger u veljači ove godine rekao da je podignuti kredit već otplaćen, što je navodno netočno.

- Zagorec, prema izjavama istražitelja, još nije ni počeo otplaćivati dug. Kredit teče do 2024., a nekretnina navedena kao sigurnost za vraćanje kredita pokriva tek dio vrijednosti ukupnoga kreditnog iznosa - ističe austrijski dnevnik i dodaje da nastalu „štetu snosi banka, a nakon njezina prelaska u državno vlasništvo porezni obveznici“.

Österreich navodi da za sve navedene osobe vrijedi kriterij nedužnosti dok im se ne dokaže suprotno.

Podsjetimo, Zagorčev maloljetni sin Tomislav otet je u veljači 2004. godine ispred obiteljske kuće na Pantovčaku te pušten nakon četiri dana.

Skupina optužena za otmicu osuđena je godinu dana kasnije, a u ožujku 2006. godine tročlano Vijeće Vrhovnog suda potvrdilo je prvostupanjsku presudu. I u ponovljenom postupku zagrebački Županijski sud im je u prosincu 2006. godine dosudio iste kazne.

Komentara 4

ST
standup
15:28 19.08.2010.

to bi Petrac´, triba vracáti kredit.., ili Mesic´...!!

ME
melinda
15:12 19.08.2010.

Zar tu lopuzu jos nisu dozivotno osudili na robiju.Jadni su nam generali Zagorac glavas i onaj ubica nemogu mu se imena sjetiti...

X0
xx71_09
15:15 19.08.2010.

\"Novinarka\" je zaboravila napomenuti tko je bio organizator otmice Zagorčevog maloljetnog sina i da je bez ijednog dokaza na temelju \"svjedočenja\" tog otmičara Zagorac osuđen na robiju. Slučajno je otmičar Petrač bio dobar sa krivokletnikom s haškog suda mesićem. pozdrav vaš zmijicamala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije