Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odvjetnica tvrdi:

'Zagorec je sam zatražio deblokadu 16 milijuna eura, a ne banka!'

zagorec
Petar Glebov/Pixsell
09.11.2011.
u 14:50

Opovrgava da je banka Hypo Alpe Adria ishodila odmrzavanje 16,5 milijuna eura pronađenih na Zagorčevim računima

– Netočno je izvještavanje medija da je banka zatražila deblokadu novca i njegovo doznačavanje. Prvo, odmrzavanje je predložio gospodin Zagorec, zatraživši to putem austrijskog državnog odvjetništva u Klagenfurtu, a drugo, o traženju službene pomoći s tim u vezi u Lihtenštajnu još uopće nije odlučeno – tvrdi Zagorčeva austrijska odvjetnica dr. Elisabeth Rech u svom kritičkom osvrtu poslanom austrijskoj novinskoj agenciji APA.

Isti izvor navodi da Rech njime opovrgava napise u austrijskim medijima kako je banka Hypo Alpe Adria ishodila odmrzavanje 16,5 milijuna eura pronađenih na Zagorčevim računima u Lihtenštajnu, što je prenio i naš list.

– Bez naloga gospodina Zagorca banka nikada ne bi mogla doći do tog novca – ustvrdila je izrazivši nezadovoljstvo što se umjesto njenom klijentu zasluge za taj čin pripisuju koruškoj banci.

– Prema tumačenjima stručnjaka taj novac potječe iz kredita dobivenih od Hypa, kojima se je namjeravalo već postojeće projekte s nekretninama u Hrvatskoj dalje razvijati – objasnila je Zagorčeva odvjetnica i dodala:

– Mog klijenta od 2007. politički motivirano progoni Državno odvjetništvo RH zbog zlouporabe položaja, a na kraju je isporučen Hrvatskoj u rujnu 2008. godine te nije više bio u mogućnosti, prema svojim prethodno postavljenim ciljevima, brinuti se o projektima i realizirati ih. Stoga će neiskorištena kreditna sredstva za te projekte biti vraćena.

Napomenula je kako se njen klijent u Hrvatskoj i dalje bori da dokaže svoju nevinost u koju su, kako je rekla, uvjerene mnoge ugledne osobe u Hrvatskoj.

Rech na kraju zaključuje da bi Zagorčevi projekti s nekretninama bili veliki financijski uspjeh da se s njenim klijentom sudbina nije tako mučno poigrala.

Austrijski su mediji nedavno pisali da je Hypo Alpe Adria dosad uspjela dobiti natrag gotovo 60 milijuna eura od kredita odobrenih bivšem hrvatskom generalu Vladimiru Zagorcu, koji odslužuje sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Hrvatskoj.

Komentara 24

GR
gromCH
19:36 09.11.2011.

placen porez drzavi....................kako zaraden ako nema firmu.....................itd..................general stedio dok su ljudi ginuli

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
16:29 09.11.2011.

General Bez ijedne sekunde provedene u ratu Nekad osobni vozać A.Tusa

KR
kridan
17:23 09.11.2011.

Dao bi mu ja 77 a ne 7

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije