Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pijan na cesti

Zadranin vozio s 2,6 promila alkohola pa dobio 14 dana zatvora

02.04.2024.
u 15:32

Vozač je nakon pružanja otpora uz prisilu uhićen i doveden u prostorije policije.

Zadarska policija u akciji kontrole prometa ovog je vikenda kod 49-godišnjaka izmjerila 2,59 promila alkohola i to u rano poslijepodne u Zadru u Ulici Hrvatskog sabora dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka. Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.
Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja, 49-godišnjak je u nedjelju, 31. ožujka doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana - istakli su iz zadarske policije, te naveli i slučaj 27-godišnjaka koji je jučer u 02.30 sati u Zadru u Ulici 112. brigade upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,20 g/kg.

- Tijekom postupanja, vozač je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike pružajući aktivni otpor i odbijajući naredbe policijskih službenika. Uz uporabu sredstava prisile, 27-godišnjak je uhićen i doveden u prostorije policije. Nakon prestanka djelovanja opojnog sredstva, vozač je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru. Nakon saslušanja određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od pet dana - istakli su iz PU Zadarske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije