Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENO DJELO

Dan ranije napustio karantenu i vozio auto, policija ga prijavila da je i njih ugrozio

Šibenik: Policija zaustavljala vozačice i dijelila im ruže povodom Dana žena
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
08.06.2021.
u 10:45

tavlja mu se na teret da je istoga dana kao vozač sudjelovao u prometnoj nesreći te su prema njemu postupali policijski službenici čime je suputnike u vozilu, kao i policijske službenike doveo u opasnost od zaraze bolešću COVID-19

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 7. lipnja 2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti.

- U optužnici se okrivljeniku stavlja na teret da je 6. svibnja 2021. u jednom mjestu pored Zadra, iako svjestan da je pozitivan na bolest COVID-19 te da mu je određena mjera liječenja u kući, zbog čega je morao biti u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom od 27. travnja do 7. svibnja 2021., jer u protivnom bolest može prenijeti na druge, pa pristajući na to, samovoljno kršio određenu mjeru liječenja u kući. Tereti ga se da je izašao iz kuće i upravljao osobnim automobilom u kojem su bile još dvije osobe. Stavlja mu se na teret da je istoga dana kao vozač sudjelovao u prometnoj nesreći te su prema njemu postupali policijski službenici čime je suputnike u vozilu, kao i policijske službenike doveo u opasnost od zaraze bolešću COVID-19 - istakli su iz DORH-a.

Inače policija u Zadru još uvijek odnosno od subote nije izvijestila zbog čega nisu spriječili ulazak navijača u dvoranu i tko je iz kluba odgovoran za njihovo puštanje. Iz stožera su potvrdili da policija u Zadru nije dobila nalog da zažmiri na ulazak navijača. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije