Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rok do 7. kolovoza

Zadnji poziv za reprogram poreznog duga

porezna
Goran Stanzl/PIXSELL
02.08.2013.
u 11:18

Fizičkim osobama koje podnesu zahtjev bit će omogućeno reprogramiranje naplate glavnice duga uz kamatnu stopu u visini od 4,5%.

Zakon o naplati poreznog duga fizičkih osoba na snagu je stupio 9. svibnja 2013. godine, a Ministarstvo financija, Porezna uprava uputila je zadnji poziv svim fizičkim osobama koje su registriranu djelatnost prestale obavljati do dana stupanja Zakona na snagu i fizičke osobe u djelatnostima poljoprivrede i ribarstva da na vrijeme podnesu zahtjev jer to mogu učiniti samo 90 dana od dana stupanja Zakona na snagu, odnosno do 7. kolovoza 2013. godine do 24 sata na pošti preporučeno.

Naknadno zaprimljeni zahtjevi neće se uvažavati!

Zahtjev za plaćanje poreznog duga fizičke osobe mogu podnijeti ispostavi Porezne uprave nadležnoj prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu.

Fizičkim osobama koje podnesu zahtjev bit će omogućeno reprogramiranje naplate glavnice duga uz kamatnu stopu u visini od 4,5 %. Plaćanje je omogućeno u mjesečnim obrocima na rok otplate koji ovisno o visini poreznog duga može biti najmanje do 36 mjeseci te najviše do 60 mjeseci, uz istodobni otpis duga s osnove kamata. Ako obveznicima više odgovara, može se omogućiti otpis duga s osnove kamata uz plaćanje glavnice jednokratnom uplatom, poručuju iz Porezne uprave.

>> Poduzećima nova šansa za reprogram poreznog duga

 

 

Zakon o naplati poreznog duga fizičkih osoba (NN 55/2013.) stupio je na snagu 9. svibnja 2013. godine. Ministarstvo financija, Porezna uprava poziva sve fizičke osobe, one koje su registriranu djelatnost prestale obavljati do dana stupanja Zakona na snagu i, fizičke osobe u djelatnostima poljoprivrede i ribarstva, da na vrijeme podnesu zahtjev, jer to mogu učiniti samo 90 dana od dana stupanja Zakona na snagu, odnosno do 7. kolovoza 2013. godine, do 24:00 sati na pošti preporučeno.

Naknadno zaprimljeni zahtjevi neće se uvažavati!

Zahtjev za plaćanje poreznog duga fizičke osobe mogu podnijeti ispostavi Porezne uprave nadležnoj prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu.

Fizičkim osobama koje podnesu zahtjev bit će omogućeno reprogramiranje naplate glavnice duga uz kamatnu stopu u visini od 4,5 %. Plaćanje je omogućeno u mjesečnim obrocima na rok otplate koji ovisno o visini poreznog duga može biti najmanje do 36 mjeseci te najviše do 60 mjeseci, uz istovremeni otpis duga s osnove kamata. Ako obveznicima više odgovara, može se omogućiti otpis duga s osnove kamata uz plaćanje glavnice jednokratnom uplatom.  

Sve informacije o novom reprogramu poreznog duga i pripadajući obrasci nalaze se na internetskoj stranici Porezne uprave www.porezna-uprava.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije