Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Zadavio staricu dok je bio na uvjetnoj zbog ubojstva kolcem

boris galinac
Goran Jakuš/PIXSELL
08.09.2010.
u 12:26

Dragicu Martek izudarao je tupim predmetom, zatim ju je davio rukama, na glavu joj je stavio jastuk te joj je koljenima slomio prsni koš.

Bez ikakvih vidljivih emocija, kao da ga se sve to nimalo ne tiče, Boris Galinac (38) danas je u sudnici zagrebačkoga Županijskog suda saslušao presudu kojom je nepravomoćno osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora. Takvu presudu izreklo mu je vijeće pod predsjedanjem suca Marijana Garca, i to zbog teškog ubojstva Dragice Martek (76).

Prema optužnici, ubio ju je 13. siječnja 2010. u njezinoj kući u Rugvici. Više ju je puta izudarao tupim predmetom po glavi, zatim ju je davio rukama, na glavu joj je stavio jastuk, a prsni joj je koš zgnječio kad je kleknuo na nju. Motiv ubojstva bilo je koristoljublje, a da sve bude gore, Galinac je ubio dok je bio na uvjetnom otpustu.

Naime, zbog gotovo istovjetna djela koje je počinio 1996. kada je kolcem zatukao 90-godišnjaka, Galinac je bio osuđen na 13 godina zatvora. Izdržao je 12, pušten je na uvjetni otpust potkraj 2008., a već u siječnju 2010. ponovno je ubio.

– Ovo vijeće smatra kako je nedvojbeno ustanovljeno da ste počinili djelo za koje vas se tereti. Nismo vjerovali vašoj obrani u kojoj ste tvrdili da ste oštećenu našli mrtvu. Na vašim trapericama, cipelama i puloveru nađeni su tragovi krvi, za koje je analizom DNK ustanovljeno da pripadaju oštećenoj. Osim toga, pojedini svjedoci iskazali su kako ste se poslije ubojstva presvukli. Tijekom ovog postupka niste pokazali ni najmanji osjećaj krivnje i kajanja. Već ste i prije ubili pa ovo vijeće smatra da samo ovakva, maksimalna kazna može postići svrhu kažnjavanja. To više što prijašnja kazna nije postigla cilj – kazao je u obrazloženju presude sudac Garac. Inače, presuda Galincu treća je maksimalna kazna koja je izrečena na zagrebačkome Županijskom sudu.

Komentara 16

MP
mparac3
23:36 08.09.2010.

Bosko Buha je bio puno mladji od njega (maloljetnik) i na najzvjerskiji nacin je ubijao nevine ljude. Nu on je nosio kapu partizanku, lijepu kapu, koja nosi poruke ljubavi i mira - pa je proglasen Narodnim Herojem (!?)....

MP
mparac3
23:42 08.09.2010.

Ni najveci cetnicki i JNA koljaci, koji su poklali desetine Hrvata i muslimana, nisu u Hrvatskoj osudjeni niti na trecinu njegove kazne.... Pa kakvi to ljudi imaju pravo da djele i kroje pravdu u Lijepoj Nasoj? Bioloski i ideoloski nasljednici partizanskih bandita i komunistickih zlocinaca?....

Avatar zagrebbbb
zagrebbbb
15:17 08.09.2010.

nažalost ako se ne uvede smrtna kazna tu će biti još svašta jeb** europu i njihove uvjete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije