Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarskA zloporabA

Zadarsku zadrugu oštetio za 1,6 milijuna kuna

Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/2
06.11.2019.
u 10:39

Protiv 50-godišnjaka kao odgovorne osobe je nadležnom Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, navode iz zadarske PU.

Zadarska policija kazneno je prijavila 50-godišnjeg muškarca osumnjičenog za gospodarsku zloporabu, kojom je zadruzi sa zadarskog područja prouzročio materijalnu štetu veću od 1.600.000 kuna, priopćeno je u srijedu iz Policijske uprave zadarske.

Pedesetgodišnjak je nakon kriminalističke istrage osumnjičen da je kao odgovorna osoba zadruge sa zadarskog područja, bez suglasnosti Skupštine zadruge i protivno prethodnoj odluci Skupštine, zaključio aneks ugovora o produljenju zakupa s Trgovačkim društvom.

 Na temelju takvog ugovora  'neosnovano je obvezao zadrugu na isplatu tom Trgovačkom društvu iznos od 150.000 eura, a isto tako neosnovano produljio rok zakupa po znatno manjoj cijeni nego što je u prethodnoj odluci stajalo', navodi se u priopćenju.

Svojim protupravnim ponašanjem, odnosno zaključenjem štetnog ugovora, osumnjičeni 50-godišnjak je ukupno zadruzi prouzročio materijalnu štetu u iznosu većem od 1.600.000,00 kuna, za koji iznos je trgovačkom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist.  Protiv 50-godišnjaka kao odgovorne osobe je nadležnom Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, navode iz zadarske PU.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije