Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGIRA KRIVNJU

Zadarski SDP-ovac i supruga prijavljeni za gospodarski kriminal težak 59 milijuna kuna

Marko Prpic/PIXSELL
19.01.2021.
u 16:12

Mediji pišu daje riječ o Dušku Polovini, koji opovrgava nedjelo i kaže da je riječ o 'težoj' priči koja će tek izaći na vidjelo

Zadarska policija u utorak je prijavila 60-godišnjaka i 58-godišnjakinju za zlouporabe u gospodarskom poslovanju 'teške' 59 milijuna kuna, a lokalni mediji prenose da je prijavljen zadarski SDP-ovac koji opovrgava nedjelo i kaže da je riječ o 'težoj' priči koja će tek izaći na vidjelo.

Policija je izvijestila da je nakon kriminalističkog istraživanja u suradnji s Državnim odvjetništvom 60-godišnjaka osumnjičila da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi kao direktor tvrtke sklopio ugovor o prodaji nekretnine na zadarskom području s drugim povezanim trgovačkim društvom u vlasništvu 58-godišnjakinje.

Mediji pišu daje riječ o Dušku Polovini, lokalnom SDP-ovcu, koji je navodno prodao nekretninu u vlasništvu tvrtke čiji je direktor supruginoj tvrtki. Ugovor je sklopljen za znatno manji novčani iznos od stvarne vrijednost nekretnine, a također novac nikada nije isplaćen, već je u poslovnim knjigama prikazan prebijanjem međusobnih potraživanja među dva navedena trgovačka društva, kažu u policiji.

Dodaju da je 60-godišnjak potom, u svojstvu prokurista trgovačkog društva u vlasništvu 58-godišnjakinje, za navedene nekretnine izvršio upis vlasništva na Općinskom sudu u Zadru.

Navedenim kaznenim djelom 60-godišnjak je kao direktor trgovačkog društva, pričinio tom društvu materijalnu štetu u iznosu većem od 59 milijuna kuna, ističe se u priopćenju zadarske policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija je nadležnom državnom odvjetništvu protiv 60-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a protiv 58-godišnjakinje zbog sumnje da mu je u tom nedjelu pomagala. 

Mediji navode da je riječ o malverzacijama oko prodaje terena površine preko 55 tisuća četvornih metara, u blizini trgovačkog centra na izlazu iz Zadra prema Murvici. Portal Zadarski.hr prenosi Polovininu izjavu da je riječ o neprovjerenim insinuacijama policije i državnog odvjetništva te da on u ovom slučaju, u kojemu nema štete, štiti interese dužnika, vjerovnika i državnog proračuna.

Ključne riječi

Komentara 11

MO
modovisisajteMaraschino
16:46 19.01.2021.

HDZ+SDP=Hajde da zajedno svima dignemo pare

IL
ilustrator
10:16 20.01.2021.

70 milijuna! partijaši kad kradu, kradu na veliko. no vijest je nebitna prema županu smž, jelte

DU
Deleted user
13:58 17.02.2021.

Jbt, kad bih se mogao samo sjetiti svih naših dužnosnika-lopova, potrošio bih bateriju pišući, a ne bih završio popis. Kod nas izgleda, samo mali ljudi pošteni, ili nemaju mogućnost, pa šute. Neka mi časne iznimke oproste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije