Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uputili pismo nadležnima
Povratak na članak

Zadarski ginekolozi na rubu zbog odlaska kolega: 25.000 žena ostalo bez liječnika

Smatraju da je maksimalni broj od 9000 osiguranika po ginekologu previše te traže da se taj broj smanji na 4200 žena jer to jamči da će svaka žena moći obaviti jedan pregled godišnje u skladu s normativima.

Komentari 2

CH
chemica
12:01 10.01.2020.

Odeš privatno i veliki ministar sretan. Bar nema "uznemirujućih" novinarskih pitanja tipa, a zašto nema dovoljno ginekologa, čak ni u jednom Zagrebu.

VL
DU
Deleted user
11:50 10.01.2020.

Neka HZZO još pojača čelični birokratski stisak oko ono malo preostalih kadrova - i evo nas uskoro na razini Albanije ili Pakistana. Jer oni jedino to znaju - do beskraja inzistirati na uvjetima, inspekcije posjete liječnika i kad je priopćio pacijentu da ima prekomjernu masu i treba smršaviti, novi formulari, novi software (koje izrađuje zet jednog od šefova HZZO) kojeg treba kupovati na mj. bazi e da bi se uopće naplatio račun od HZZO itd. itd. Ali kad treba osiguraniku zauzvrat osigurati pedijatra, ginekologa i sl - e tu oni mogu jedino raspisati natječaj pa ako se tko javi, OK, a ako se ne javi, onda ništa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.