Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najviše novih slučajeva

Zadarski epidemiolog: Obolijevaju najčešće oni u dvadesetima, bilo je raznih okupljanja

Turisti preplavili zadarsku rivu
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/3
23.07.2021.
u 20:53

Cijepljenje uvelike pomaže da se ne razbolite, ali je moguće razboljeti se u blagom obliku, a tada se i zaraznost smatra manjom, kazao je epidemiolog

U protekla 24 sata zabilježeno je 176 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najaviše od njih ponovno je bilo u Zadru. Epidemiolog zadarskog Zavoda za javno zdravstvo Ivan Stipanov naveo je kako posljednjih tjedana najviše obolijeva mlađa populacija. 

- Većinom mlađi od 40, najčešće oni u dvadesetima. Okupljanja je bilo ne samo na košarkaškoj utakmici, nego i kasnije. Razna obiteljska okupljanja, koja su sva rizična. Vjerojatno je to razlog, kazao je Stipanov za RTL te se osvrnuo na pooštravanje mjera. 

- Sve mjere su donesene na preporuku struke i sve bi mogle polučiti uspjeh, ako ih se pridržavamo, smatra. 

Napominje kako će mjere dati još veće rezultat ako i procijepljenost bude veća. 

- To je zato što cijepljenje nije apsolutna garancija. Pogrešno je zaključiti, ja sam cijepljen, sad mogu što hoću. Cijepljenje uvelike pomaže da se ne razbolite, ali je moguće razboljeti se u blagom obliku, a tada se i zaraznost smatra manjom, kazao je epidemiolog. 

VIDEO Nove strože mjere na Jadranu: Uvedeni i novi uvjeti za ulazak u Hrvatsku!

 

Komentara 7

PI
piaggio
21:20 23.07.2021.

Danas je 10puta veća opasnost od tkz.cjepiva,zapravo genske terapije nego od corone.

QU
Question
21:22 23.07.2021.

"Do dana 9. srpnja 2021. od posljedica cijepljenja umrlo je 17 503 osobe, a štetne posljedice ima oko 1,7 milijuna ljudi i od toga oko polovice su vrlo ozbiljne posljedice. Sada su ti brojevi još i veći. Koliko još imaa slučajeva koji nisu prijavljeni, a za koje se zna, a tek onih za koje se ne zna? "

DU
Deleted user
21:29 23.07.2021.

Haha,zanimljivo obolijevaju najmlađi koji se mogu cijepiti,taman čim napune 18 proslave rođendan,napiju se i eto ti korone...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije