Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije na prijedlog EK
Povratak na članak

Začuđuju izjave političara da bi nam 315 izbjeglica bilo previše

Hrvatska ima iskustva iz rata, ali i iz doba nesvrstanosti na temelju kojih može razviti pametnu migracijsku politiku

Komentari 9

JA
ja123pao
01:44 27.05.2015.

hrvatska ima dosta svojih socijalaca. ima puno onih koji kopaju po kontejnerima, prodaju plastičnu ambalažu, ne treba nam takva konkurencija.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:27 27.05.2015.

neka autor ove azilante i ekonomske prebjege smjesti u svoju zgradu, i s njima živi. ako mu je toliko do njih. mi moramo gledati stvari pragmatično, ali i objektivno. mi nismo sudjelovali u rušenju kakve takve vlaqsti i reda u u libiji, siriji, pa nemamo nikakvih, a najmanje moralnih obveza u saniranju meteža koje je to uzrokovalo. time se neka bave narodi koji su izabrali političare koji se igraju rata. i nek plaćaju za njihove odluke, tj. igrice. ne trebamo biti baš čisto hladni, možemo dati deke, šatore, konzerve hrane. al oni koji trebaju podmetnuti grbaču jesu francuzi, englezi, nijemci, talijani, španjolci. ne mi.

VL
DU
Deleted user
08:30 27.05.2015.

Kojeg li apsurda Hrvatske obitelji uz pomoć specijalne policije se tjeraju iz kuća a sada primamo izbjeglice kojima se mora osigurati smještaj sa svim sadržajem i to besplatno. Zna se tko je zakuhao ovakovo stanje na bliskom istoku pa bi prema tome SAD, Engleska, Francuska pa i Italija koja je još uvijek dužna pokojnom Gadafiju koju milijardu eura vratiti dug. Ima Boga!

VL
ME
Merlin
14:41 27.05.2015.

Krasnec, ne lupaj gluposti. kako možeš uspoređivati 'iskustvo s nesvrstanima' - koje je, nota bene, bilo prije xy godina, kad su bila druga, stabilnija vremena i gdje se to naše famozno 'iskustvo' svodilo na to da arapi i drugi studiraju kod nas, što je u načelu ok. - s ovom pričom gdje se radi (većinom) o slabo ili nikako školovanim ljudima. A da ne govorim da je u toj masi potencijalnih (ili ubačenih) terorista koliko hoćeš. Zato prvo dobro razmisli a onda sjedni pisati, dobro? Ne mogu zbilja vjerovat tko je sve danas novinar....ali i političar, itd. Kao nacija sve smo gluplji i neobrazovaniji, Tomislav Krasnec je jedan fini primjer, tragično je to što se radi o mladom čovjeku...kakvi će nam sutra naraštaji izać' iz škole? Valjda će bit na razini ovih jadnih izbjeglica?

VL
UN
unbekant
22:45 27.05.2015.

I dobit ce status drzavljana Hrvatske,niko ih nece smjeti dirati,stanovace besplatno.lijecenje,skolstvo sve besplatno,i nase vlasti nece smijeti vrsti ovrhe ako nebudu placali stanrinu,niti bilo sta drugo,e jeste nas uvalili u gov........

VL
RM
rmd3
21:06 07.06.2015.

začuđuje mene što amer ratuje i proizvodi izbjeglice a mi ih primamo sve te izbjeglice fino ameru isporučit na brigu ak more ratovat tamo neka i ljude primi ki sebi a ne mi tu koji nemamo veze sa njegovim ratovima da mi primamo njih sve to ameru isporučit.

VL
MI
miki45
15:56 08.06.2015.

hocete reci hrvatske lijencine nistarije ili koji su jednostavno u tudzij kuci i ne placaju struju vodu ----kao u zg prikljuce se na vodu odvod i ne lacaju 12 godina -------ili posudis pomognes nece vratiti -----a puse imaju skupe mobilne i a za struju nemaju smeca nista drugo -pogledaj zive u kuci 12 godina a nije pofarbano unutra treba netko doci i pomazati lijencine bitange vecinom zive od socijale i 3 ili 4 djece sram ih bilo

VL
HO
homofob
04:17 28.05.2015.

Ksenofobni Hrvati u Hrvatskoj sram vas bilo! Koliko je Hrvata stotinama godina trazilo spas golog zivota ili samo bolji zivot u svijetu i svi su bili prihvaceni! Nema li Hrvata u Burgenlandu (danas je dio u Austriji, Madarskoj i Ceskoj)? Hrvata ima i u Italiji, a sta tek kazati o novijim (posljednjih sto godina) emigrantima u Europi, Americi, Australiji, Juznoj Americi ... svuda sirom svijeta. Necemo kazati da su svi emigranti bili dobri marljivi posteni ljudi zar ne? Bilo je i baraba, lopova, razbojnika, svindlera svake vrste pa su svi Hrvati prihvaceni! Nisu niti svi hrvatski emigranti bili nobelovci ili drugi Tesla. Bilo ih je koji nisu znali koji kraj lopate drzati u ruci pa su im pokazali i opet prihvatili. Volite bliznjega svoga (makar bio tamne koze i izgledao neuk ili ponesto sirov) jer su i vas tako vidjeli drugi i prihvatili su vas! Boj te se Boga da ne budete sudeni za osude kojima ste mjerili druge prije nego ste ih upoznali!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.