Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zabrinuti zbog rušenja ugleda Opće bolnice

06. studenoga 2008. u 17:02 9 prikaza

Od ukupno deset, čak osam kirurga potpisalo je zahtjev za hitnu smjenu dr. Davorina Diklića s dužnosti šefa kirurgije u bjelovarskoj Općoj bolnici. Pismo je upućeno na adresu župana te istodobno predsjednika Upravnoga vijeća Miroslava Čačiju.

Ultimatum županu
Premda masovna pobuna na kirurškom odjelu nije osnažena konkretnim razlozima, liječnici su navodno nezadovoljni lošom organizacijom rada, te propustima u pristupu liječenja pojedinih pacijenata. Tvrde kako zbog svega toga trpi ugled čitave bolnice te naglašavaju da će se, ne dođe li do Diklićeve smjene, isti zahtjev proslijediti ministru Darku Milinoviću te o tomu obavijestiti mediji.

No, u potonjoj ih je nakani preduhitrio sam Čačija, poslavši medijima “okružnicu” o pristiglom zahtjevu, pri čemu napominje kako će hitno poduzeti sve raspoložive mjere unutar same struke. Stoga je naložio Povjerenstvu za unutarnji nadzor te Stručnom vijeću da obave nadzor i utvrde činjenično stanje. O tomu je uredno obavijestio i mjerodavnog ministra. Zanimljivo je kako potpisnici pisma pred novinarima danas nisu željeli iznositi pojedinosti o razlozima obraćanja županu Čačiji.

Zavjet šutnje

Štoviše, neki su izražavali čuđenje i ljutnju županovim potezom usmjerenim na obavještavanje novinara, smatrajući kako se to moglo odgoditi sve dok o aktualnim problemima ne prozbori struka. Doznajemo i da su se zahtjevu za smjenu aktualnog šefa, istodobno i v.d. ravnatelja Opće bolnice, potpisom priklonili svi kirurzi, osim Diklićeva zamjenika na kirurškom odjelu, dr. Darka Košćaka.IZ ISTANBULA STIGLI U ZAGREB
Svaki dan pripremamo 30 vrsta baklava, nismo ih mogli napeći ni usred krize
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.