Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČLAN NO-A HRT-A:

'Zabrinjava me stav Gorana Radmana da Sruk nije u sukobu interesa'

Boris Sruk
Goran Stanzl/PIXSELL
11.06.2014.
u 16:11

Mate Radeljić kaže da neće odlučivati o ugovoru s HDS-om dok se ne izjasni Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa

Član Nadzornog odbora HRT-a Mate Radeljić izvijestio je kako neće sudjelovati u radu hitne sjednice tog tijela na kojoj bi se trebala dati suglasnost na sklapanje trogodišnjeg ugovora između HRT-a i Hrvatskog društva skladatelja (HDS - ZAMP) vrijednog 67,5 milijuna kuna. Radeljić kaže da neće odlučivati o ovoj točki sve dok Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa ne izjasni o tome je li glavni pregovarač s HDS-om Boris Sruk (na slici), ravnatelj HRT-ove jedinice Poslovanje, u sukobu interesa.

Točka o ugovoru na Radeljićevu je inicijativu jednoglasno skinuta s dnevnog reda prošle sjednice jer su članovi odbora materijal razmatranje dobili samo 20 sati prije sjenice umjesto osam dana ranije. Radeljić navodi kako je u međuvremenu glavnom ravnatelju Goranu Radmanu i ravnatelju HRT-ove jedinice Poslovanje Borisu Sruku poslao deset pitanja, na koje je danas dobio uglavnom formalne odgovore.

"Posebno me zabrinjava stav g. Radmana kako g. Sruk nije u sukobu interesa unatoč činjenici da mi na izravno pitanje: 'Jesu li točni medìjski napisi da g. Sruk u stanu nad kojim HDS ima hipoteku', nije precizno odgovorio", navodi Radeljić, dodajući kako Sruk nije opovrgnuo medijske napise da i dalje u stanu pod ovrhom HDS-a.

>> Mate Radeljić novi član NO-a HRT-a, HDSSB žestoko protiv imenovanja

Komentara 1

Avatar tajar
tajar
16:32 11.06.2014.

Pitanje je krivo postavljeno. Treba se pitati je li naš megapopularni Predsjednik tu u sukobu interesa kad se radi o ZAMP-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije