Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar potvrdio

Zabranjen rad odlagalištima u Zagrebu i Koprivnici

zmajlovic
Marko Prpic/PIXSELL
09.10.2013.
u 19:37

Ministar je izjavio kako se građani ne moraju ničega bojati jer se rješenje odnosi prije svega na one koji upravljaju tim odlagalištima otpada

Ministarstvo zaštite okoliša izdalo je nova rješenja o zabrani rada odlagalištima u Hrvatskoj, a ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović gostujući u Dnevniku Nove TV potvrdio je kako je rješenje izdano i za Zagreb i za Koprivnicu.

Upitan hoće li Zagrepčani od 15. listopada biti zatrpani smećem, ministar je odgovorio kako se građani ne moraju ničega bojati jer se rješenje odnosi ponajprije na one koji upravljaju tim odlagalištima otpada.

– Izišlo je rješenje koje se tiče grada Zagreba, odnosno tvrtke koja upravlja odlagalištem Jakuševac. To se prije svega odnosi na one kategorije otpada koje dolaze iz pojedinih djelatnosti, dakle na sve osim miješanog komunalnog otpada. Gradovi i općine odgovorne su za komunalni otpad i one moraju osigurati da se komunalni otpad odveze. Oni  moraju pronaći rješenje i gdje će se odlagati otpad ili pronaći druga najbliža odlagališta kao privremeno rješenje. Ne smije se ni u jednom trenutku dopustiti da zdravlje građana bude ugroženo zbog neodvoženja otpada, rekao je ministar.

>> Zmajlović nastavlja kažnjavati sve koji se ne brinu za svoje smeće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije