Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ostojić zabranio skup A-HSP-a. Iz stranke odgovaraju: Svejedno dolazimo!

Osvrnuo se i na Visoku za koju navodno sigurnosne procjene kažu da nije sigurna za ured predsjednice
26. veljače 2015. u 11:54 72 komentara 6016 prikaza
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zabranio je skup mladeži Autohtone-Hrvatske stranke prava u subotu na Trgu bana Jelačića. U pozivu mladeži svojim članovima stoji kako će sudjelovati u osnivanju, postrojavanju i davanju prisege stranačke vojske pod nazivom Hrvatske domoljubne snage u subotu na 119. godišnjicu smrti dr. Ante Starčevića. 

–  Neće biti skupa. Policiji se taj skup prijavljuje, ne daje dozvolu policija, ona nije ta koja odobrava, ali ministar je taj koji može zabraniti. Bit će sve objašnjeno u obrazloženju. Branim to jer će izazvati uznemiravanje građana, u suprotnosti je sa svim  temeljnim vrijednostima, stranačku vojsku ne možete postrojavati na Trgu bana Jelačića – najavio je ministar Ostojić. 

Iz MUP-a su se oglasili priopćenjem u kojem napominju kako bi prosvjed mogao dovesti do remećenja javnog reda i mira.

 – S obzirom na to da organizator osnivanje, postrojavanje i prisegu stranačke vojske namjerava održati na središnjem gradskom trgu i djelomično u najfrekventnijoj ulici, gdje se zbog zadovoljavanja različitih potreba stalno nalazi veliki broj građana, te izraženu javnu osudu i protivljenje takvom okupljanju, postoji utemeljena vjerojatnost da bi održavanje i javnog okupljanja uz postrojavanje i davanje prisege izazvalo uznemirenost kod većeg broja građana, a s obzirom na vrijeme, broj sudionika i narav okupljanja moglo ozbiljnije poremetiti kretanje većeg broja građana te dovesti do nasilja i ozbiljnijeg remećenja javnog reda i mira – poručuju iz MUP-a.

Nakon što je ministar objavio zabranu oglasili su se iz strake te poručili kako zabrana "nije u skladu s ustavom i demokratskim okvirima".

 – Autohtona stranka prava ne priznaje ovu zabranu i u subotu će se pojaviti na Trgu bana Josipa Jelačića te ondje položiti prisegu domovini. Poručujemo ministru Ostojiću da u subotu može napokon hapsiti hrvatske domoljube i branitelje – poručuju.

>> A-HSP kazneno prijavio Đapića za ubojstvo Ante Paradžika

Ostojić: Visoka je bila sigurna za kraljice, kraljeve i Tuđmane

Ministar Ostojić osvrnuo se i na Visoku za koju navodno sigurnosne procjene kažu da nije sigurna za ured predsjednice. 

– Rezidencija u Visokoj je siguran objekt, bio je siguran za kraljice, kraljeve, predsjednika Tuđmana, pa i u ovom trenutku. Ali očito je da se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predomislila. Siguran je objekt – ustvrdio je Ostojić prije sjednice Vlade.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • poglavnikante:

    Bravo, udkoro slijedi zabrana HRT a iz istoga razloga.

  • kvatrić:

    Do sada sam puno puta "sankcionisan" zbog verbalnog delikta, ali ovako ekspresno mi nikad nisu prijetili novim baniranjem. Jugoslavenske ekstremiste više ni ne smiješ spomenuti jer cenzorski komesari odmah "dejstvuju".

  • neboiznadzagreba:

    Prisegni domovini u onome što radiš , prisegni joj nad knjigom , prisegni joj plemenitošću a ne zastrašivanjem i uniformom .