Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema više predviđanja

Zabranio 
feng shui! Kineski predsjednik proroke poslao u ilegalu

Xi Jinping
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.02.2014.
u 22:36

Dok se svijet zabavlja predviđanjima što će nam donijeti kineska godina Konja, u Kini je predsjednik Xi Jinping krenuo u žestoku kampanju protiv praznovjerja.

Dok se svijet zabavlja predviđanjima što će nam donijeti kineska godina Konja, u Kini je predsjednik Xi Jinping krenuo u žestoku kampanju protiv praznovjerja, zabranjujući knjige o feng shuiju s proročanstvima, piše South China Morning Post.

Zasad je sigurno samo da je godina Konja sreću donijela Hong Kongu, kamo Kinezi hrle kako bi nabavili knjige u kojima majstori feng shuija daju prognoze za godinu koja počinje i u kojima su upute o tome što im je činiti za svaki kineski horoskopski znak. Gladys Mak Ling-ling majstorica je feng shuija koja je svake godine prodavala 300 tisuća knjiga proročanstava. Međutim, ove godine izdavač knjigu nije mogao registrirati kako bi uopće mogla na tržište, ali je zato prodaja u Hong Kongu porasla 20 posto.

Najbolji su majstori, naravno, predvidjeli što će se dogoditi pa knjige nisu ni tiskali osim u Hong Kongu. Akcija protiv praznovjerja počela je u kolovozu kad je predsjednik govorio o moralnom padu među državnim službenicima i opsesiji feng shuijem. Uplitanje vlasti u život ljudi kao da su djeca u Kini tako ne prestaju, a Kinezi se pitaju je li predsjednik zabranio proricanja zato što je nesretan.

>>Odabir sobnog bilja po feng shui metodi

>>Feng shui za uspješnije sate za radnim stolom

Komentara 2

Avatar deziderij
deziderij
07:18 06.02.2014.

Hoće li se ikada tako što dogoditi u našoj jad-slučajnoj državi ? Kod nas sve vrvi od gatara i proroka, puni su ih mediji ali nikada nitko od vlasti nije tomu stao u kraj. Nitko nikada zapravo nije ni pokušao. Zar smo toliko primitivni i zaostali ?

K1
k1milica
09:54 06.02.2014.

pa ako je zaostalost obrnuto proporcionalna "gatarama" onda bi G8 sačinjavale samo "napredne " države...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije