Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Čičak: Zabrane li 'za dom spremni', moraju zabraniti i petokraku

05.03.2017.
u 00:11

Čičak smatra da u Hrvatskoj i dalje postoji stigmatizacija onih koji se politički opredjeljuju desno

Ivana Zvonimira Čička (u sedamdesetoj) teško je usporediti s bilo kime na hrvatskoj političkoj sceni. Pedeset se godina bavi prvo svojim, pa nacionalnim, pa ljudskim pravima i u tom je periodu izazivao brojne kontroverzije. Čini to i dalje, no kako bi bilo drukčije. On je valjda jedini koji je u RH uspio dobiti odlikovanje SKD Prosvjete Svetog Savu”, a potom i hrvatsko “Stjepan Radić”. Kaže da je nakon toga srpska Prosvjeta ukinula to odlikovanje.

Je li u Hrvatskoj na djelu nagla i primjetna regresija kada su u pitanju ljudska prava?

Ne, to nije točno. Mislim da je stanje ljudskih prava u RH, uvjetno rečeno, onakvo kakvo je u većini postkomunističkih država. Još nismo završili tranzicijski period i trebat će još dugo vremena. Hrvatska ima sve zakonodavne okvire kao i druge države, trudi se provoditi te standarde, a zadatak je nevladinih udruga, kao što je HHO, da upozoravaju državu tamo gdje “škripi”. Plenkovićeva Vlada omogućila je nevladinim udrugama i civilnom društvu visoku razinu financijske potpore, što je, naravno, neke s desnice razbjesnilo. Stupanj razvijenosti društva ne mjeri se samo po BDP-u nego i po bogatstvu nevladinih udruga i inicijativa.

>> Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Od ostalih tema izdvajamo:

>> HAVC je svih pet puta odbio Anku. Puno sam živaca i zdravlja izgubio

>> Sjajan je osjećaj kad vidiš da neki Amerikanac nosi tvoj dres

>> Roditelj zna da je dijete pilo, ali treba naučiti prepoznati kocku

>> Teže je snimiti objektivan film o Silicijskoj dolini nego o Sjevernoj Koreji

Komentara 127

Avatar Aristarh
Aristarh
21:24 04.03.2017.

Za Domovinu spreman! Živjela nezavisna republika Hrvatska! I sve u redu. Neka pati kome smeta.

SL
slivnevode
23:20 04.03.2017.

Petokraka tj. pentagram je jedan od simbola sotonizma! Zna se da je i simbol masonstva. Obzirom je crkva najveći neprijatelj masonima zbog totalno suprotnih uvjerenja, stvoren je komunizam kao "oružje"protiv crkve, i dodijeljena mu je petokraka kao simbol. E sad,, koliko je zločina počinjeno pod tom istom petokrakom i kod nas i širom svijeta!? Zašto petokraka nije zabranjena!? Protiv sam svakog zločina, ali nije u redu i nije pošteno da se stalno ističu određeni simboli kao zločinački a petokraku se ne smije dirati jer se odmah na zadnje noge dižu ljevičarske udruge zbog tobožnjeg antifašizma...Gospodo komunisti antifašizam je pozitivan ali vi nemate pravo prisvajati ga jer ste ga svojim ratnim i poratnim djelovanjem oskrnavili! Nemate se pravo kriti iza antifašizma. Komunizam je zlo, petokraku sa srpom i čekićem pod hitno zabraniti! To dugujemo njihovim monogobrojnim nevinim žrtvama!

ST
steve
22:43 04.03.2017.

Kod nas manjine imaju veca prava nego vecina pogotovo srpska, kao za zahvalu sto su nas ubijali, pa ispada da zivimo u njihovoj drzavi a oni nam i pisu zakone kojih se moramo pridrzavati. Neznam dokle ce to tako, ali svemu dode kraj, sjetimo se one zagorske " KO ZA VELIKIM ZIJA Z MALIM SE ZAGUTI "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije