Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovar

Zaboravljaju vlastito siromaštvo i pomažu još većim "bokcima"

'03.05.2010., Bjelovar - Antonio Rogic, predsjednik Udruge Siromah za siromaha, poceo pomagati siromasnima, a prva je na redu obitelj Nikoline Konjusic i Tihomira Varvira, koji nevjencano zive s cetve
'Damir Spehar/PIXSELL'
03.05.2010.
u 16:25

Osnivač Antonio Rogić očekuje pomoć Grada u nalaženju skladišnog prostora, a prva je obitelj već dobila pomoć u odjeći i drugim potrepštinama.

Već naširoko poznati zagrebački "Bokci" dobivaju svoju inačicu u bjelovarskoj udruzi pod nazivom "Siromah pomaže siromahu". Prikupljanja odjeće, obuće, namirnica i drugih svakodnevnih potrepština pod "kapom" nove humanitarne udruge dosjetio se Bjelovarčanin Antonio Rogić koji i sam uzdržava četveročlanu obitelj s 1600 kuna socijalne pomoći i povremenim fizičkim poslovima koje obično pronalazi u bjelovarskoj gradskoj upravi.

Sirotinje je sve više

- Siromašnih je građana sve više, bez obzira na to što o njima svaki na svoj način skrbe Caritas, Centar za socijalni rad ili Grad Bjelovar. No kako su i njihove slavine na izmaku, uvjerio sam se nedavno u bjelovarskom Caritasu čije su donacije gotovo presahle, pa se primjerice, za svakog člana obitelji može dobiti samo po jedan odjevni predmet ili par obuće - objašnjava dio svojih motiva Antonio.

Kako u svojim procjenama i nakanama nimalo nije pogriješio, potvrđuju prvi odjeci javnosti nakon što je na internetu objavljena vijest o osnivanju udruge. Antonio tvrdi da su građani na naznačenu adresu donijeli već toliko robe da ovoga časa nemaju kamo s njom.

Pomoć već stiže

Stoga je pomoć u odjeći i drugim potrepštinama već dobila siromašna obitelj nevjenčanih supruga Nikoline Konjušić i Tihomira Varvira iz prigradskog naselja Brezovca. Do službene registracije udruge, idući je korak nalaženje skladišnog prostora, pri čemu Rogić očekuje pomoć Grada Bjelovara. Za prvu ruku osigurao je, kaže, prazni prostor u blizini gradske kafilerije, u sklopu zgrade s gradskim socijalnim stanovima gdje i sam živi. No sudeći po sadašnjem odazivu građana, taj prostor neće biti dovoljan. Rogiću su se već javili i neki bjelovarski poduzetnici, također spremni za pomoć, a neki su od njih spremni povremeno i ponuditi posao onima koji žele raditi. Djelatnost pak udruge planira se proširiti i za potrebe siromašnih s područja cijele županije. Ne krijući zadovoljstvo Antonio kaže kako će sada zasigurno biti i manje odbačene odjeće po gradskim kontejnerima, ali zasigurno više siromašnih obitelji koje mogu računati na pomoć.

Ključne riječi

Komentara 1

CH
chino49
08:43 04.05.2010.

Svaka čast! Samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije