Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef kriminalističke policije:
Povratak na članak

'Zaboravite priče iz krimi serija gdje se zločin riješi u 24 sata. To ne ide preko noći'

Primjerice, od 2000. do 2016. prosječno se godišnje događalo 60-ak ubojstava, a u posljednje dvije godine zabilježeno ih je najmanje od kad se vode statistike - 22 u 2018. i 30 u 2019., kazao je šef kriminalističke policije Antonio Gerovac

Komentari 3

TK
Ten-kre
11:45 02.02.2020.

Istina je da je policija najmanje kriva. Ono što imaju, koliko ih je, kako su plaćeni i koliko je poštenih još je kod nas i dobro. Kada bi pravosuđe u tolikom postupku odradilo svoj posao još bi sve palo i kriminal bi se smanjio bar za 50%.

VL
VO
VolimNeVolim
10:10 02.02.2020.

Konačno članak bez populizma ! Ne vjerujem da je netko baš požrtvovan u policiji sa plaćom od 4000 kuna.

VL
DU
Deleted user
12:15 02.02.2020.

Policija je baš sad , dakle tempirano, detonirala slučaj Promdei banke i ubojstva bankara - jer je zimska sezona i nema yacht prostitucije, što je do sada bila omiljena kamuflažna zavjesa naše policije. Naime, kad bi bila neka uprskotina s njihove strane, instant slijedi raskrinkavanje lanca skupe prostitucije duž obale, privođenje makroa i tako to - jer se onda osiguraju da će mediji to učas rastrubiti i da će uprskotina učas biti u drugom planu. Ali, kako je slučaj iznude zaprešićkog poduzetnika, gdje su bili uključeni sadašnji pol. specijalac, bivši pol. insepktor i bivši gardist se odvijao u zimskoj sezoni, onda to nije "palilo" i zato su učas pronašli sumnjivca za Promdei aferu i kasnije ubojstvo. Tako se to radi. Make up, rekle bi pripadnice ljepšeg spola. Ni govora o tome da smo u top 5 država EU po brojnosti policije na 100 tisuća stanovnika ( quote/Europski prvak po veličini policijskih snaga u odnosu na veličinu zemlje je Cipar, s 572 policajca na 100 tisuća stanovnika. Slijede ga Malta na drugom mjestu s 505 policajaca i Grčka na trećem mjestu s 492 policajaca. Hrvatska je na zabrinjavajuće visokom četvrtom mjestu, s 490 policajaca na 100 tisuća stanovnika. To je čak za 172 policajca više od prosjeka EU koji iznosi 318./ i da bi već slijedom njihove brojnosti kriminalne aktivnosti morale biti u strmom opadanju. Da rade...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.