Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjegnuta nesreća

Zaboravio spustiti branike na pruzi!?

pružni prijelaz,pruga
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
08.09.2014.
u 23:00


Petrinjka (30) u zadnji čas uspjela zakočiti i izbjeći sudar s vlakom

Samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji, Petrinjka (30) je, u posljednji čas, izbjegla tragediju. Vozeći se automobilom preko vrlo prometnog pružnog prijelaza u Stupnu nedaleko od Siska, usporila je iako su polubranici bili dignuti. Sa zaprepaštenjem je ispred sebe ugledala vlak. Počela je kočiti i zaustavila se tik ispred vlaka, vlakovođa kojega je također počeo kočiti te se, na sreću, uspio zaustaviti.

Vozačica i strojovođa brzo se reagirali i do “bliskog susreta” nije došlo. Taj slučaj, koji se dogodio prošli tjedan, istražili su i policajci PU sisačko-moslavačke. Ustanovili su da čuvar (44) pružnog prijelaza, inače iz Lipovljana, nije spustio polubranike, zbog čega je kazneno prijavljen za općeopasnu radnju i ugrožavanje tuđih života.

O cijelom se slučaju oglasio i HŽ.

– Djelatnik, koji je priznao svoj propust, udaljen je s radnog mjesta i upućen je na izvanredni liječnički pregled i izvanrednu provjeru znanja. Nakon toga će biti raspoređen na druge poslove i radne zadatke sukladno stručnoj spremi. U slučajevima povrede radne obveze radnici se obvezno podvrgavaju različitim stegovnim mjerama, sve do izvanrednog otkaza ugovora o radu – kažu u HŽ Infrastrukturi, no nisu precizirali kakve će stegovne mjere poduzeti.

To međutim, nije prvi takav slučaj na sisačkom području. Na toj je pruzi nekoliko cestovnih prijelaza s branicima, a jedan od prometnijih je i onaj u Starom Pračnu. Na njemu se već u dva navrata dogodio sličan slučaj i samo čudom nije bilo nesreća i ozlijeđenih. Mještani Odre, Starog Pračna i Stare Drenčine već su zbog toga i javno prosvjedovali.

>>Zaboravio spustiti rampu prije prolaska vlaka jer je bio pijan

>>Od 108 prijelaza u Zagorju samo ih je 26 dodatno osigurano!

Komentara 2

T1
t111
00:28 09.09.2014.

koliko je promila napuhao?

Avatar žič
žič
05:36 09.09.2014.

ma ajde,još ima lanjskog tuduma,to treba momentalno nogirati s posla....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije