Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠUDIGO

Zabočki učenici krenuli pomoći svom kolegi Mariju

'                               '
Foto: ''
1/4
04.06.2010.
u 17:50

Uz to što programom učenici pomažu Mariju Leskovaru koji u školu dolazi u invalidskim kolicima, "Priznanje za nainovativniji program" donijelo im i nagradu od Nacionalne zaklade

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva dodijelila je zabočkoj Školi za umjetnost, dizajna, grafiku i odjeću "Priznanje za najinovativniji model motiviranja i angažiranja učenica i učenika za volonterski rad u školi ili lokalnoj zajednici u 2009. godini".

Vrijednost truda

- Nacionalna zaklada već pet godina organizira natječaje za škole za volonterske inicijative u srednjim i osnovnim školama. Program koji smo nagradili zove se "I mi smo posebni", a priznanje je dokaz vrijednosti njihova truda, a napominjem, da ga prati i novčana nagrada od 10.000 kuna - rekla nam je predstavnica zaklade Maja Uštulica, koja je dokument donijela u Zabok.

Sve je u školi počelo osnivanjem volonterstva s glavnom zadaćom da se pomogne učeniku s posebnim potrebama.

Naime, učenik Mario Leskovar dolazi u školu u invalidskim kolicima i glavna su mu prepreka arhitektonske barijere. Njihovo svladavanje iznjedrilo je nove ideje i programe, koji su objedinjeni u jednome projektu.

- U tom projektu je niz aktivnosti koje se vežu za rad naših učenika volontera, prvenstveno na humanitarno-karitativnom radu, ali isto tako cilj je bio objediniti učenike na angažmanu u lokalnoj zajednici. S projektom smo bili i na državnoj smotri, a snimili smo i kratki film "Dani našeg Marija" - upoznala nas je ravnateljica Božica Šarić.

Oni koji su pokrenuli projekte, prvi su i vidjeli film. Među njima su i pedagoginje Martina Jenik i Valentina Petric, koje ističu zasluge predstavnika Vijeća učenika i Marijevih kolega iz razreda, ponajprije predsjednika vijeća Adriana Bergera, učenika iz razreda dizajnera, grafičara i medijskih tehničara, koji su realizirali zamisli.

To nije kraj

Na kraju, projekte su predstavile Ivana Vrban, Jana Borovčak, Petra Grabušić i Valerija Bunčić iz trećega razreda.

- To nije kraj, obavljen je tek dio posla. Ide se dalje jer su sljedeće školske godine najavljeni upisi još dvoje učenika, koji će bez dizala teško stići dalje od prizemlja - rekle su učenice koje su prezentirale projekt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije