Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOŽER OBJAVIO PODATKE

Zabilježeno 816 novih slučajeva zaraze, preminulo šest osoba

Pula: Red za testiranje na koronavirus u dvorištu Zavoda za javno zdravstvo
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.09.2021.
u 10:19

Do danas je ukupno testirano 2.573.737 osoba, od toga 9.658 u posljednja 24 sata

U posljednja 24 sata zabilježeno je 816 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4.156. Među njima je 457 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 57 pacijenata. Preminulo je šest osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 376.417 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8.355 preminulo, ukupno se oporavilo 363.906 osobe od toga 597 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 8.107 osoba. Do danas je ukupno testirano 2.573.737 osoba, od toga 9.658 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 2. rujna utrošeno je 3.286.459 doza cjepiva, a cijepljeno je 42,75% ukupnog stanovništva, odnosno 51,34% odraslog stanovništva. Na dan 2. rujna utrošene su 7.759 doze cjepiva, a od toga je 4.623 osoba cijepljeno prvom dozom.

Zaključno s 2. rujna 1.734.997 osoba cijepljena je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.624.041 osobe (1.551.462 osoba cijepljeno s dvije doze te 72.579 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 48,12% odraslog stanovništva.

VIDEO Što građani misle o otvaranju kafića? Neki su za, neki protiv! "Mislim da se svi vesele, posebno ugostitelji."

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 60 novih slučajeva koronavirusa, izvijestio je u petak županijski Zavod za javno zdravstvo

Ozdravile su tri osobe pa je trenutačno aktivno 412 slučajeva.

Najviše oboljelih je u Velikoj Gorici (15) i Samoboru (8).

Međimurska županija

Međimurje ima sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u petak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano je pet pozitivnih pacijenata te nema pacijenata na respiratoru.

U protekla 24 sata obrađena su 64 uzorka, od čega je evidentirano šest pozitivna nalaza na virus, što je 9,3 posto pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljen je jedan pozitivan slučaj kod osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 66.127 uzoraka.

U protekla 24 sata oporavilo se osam osoba, a broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas iznosi 48.

Koprivničko-križevačka županija

Devet novih slučajeva COVID-19 potvrđeno je u posljednja 24 sata na području Koprivničko-križevačke županije, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

Trenutačno je 58 aktivnih slučaja bolesti, ozdravile su četiri osobe a na bolničkom se liječenju nalazi šest osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 58 uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 47 uzoraka i zabilježeno 12 slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite.

U Virovitici je osam novozaraženih, u Slatini, Sopju, Lukaču i Gradini po jedan. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je devet pacijenata.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 5078 osoba, a 142 je preminulo.

Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji potvrđena su 32 nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirano 216 osoba, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavilo se 15 osoba, a broj aktivnih slučajeva sada je 102. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 11 pacijenata.

Za idući tjedan iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije cijepljenje za veći broj građana bez prethodne najave najavili su u utorak i srijedu.

U sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu u utorak, 7. rujna, od 8 do 14 sati, bit će organizirano cijepljenje drugom dozom AstraZenece i Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 3., 4. i 7. kolovoza te cijepljenje prvom dozom Pfizera za sve zainteresirane građane.

U dvorani u podrumu kirurgije Opće bolnice Varaždin u srijedu, 8. rujna, od 8 do 13 sati, bit će cijepljenje drugom dozom Moderne te drugom dozom Pfizera za građane koji su prvi put cijepljeni 10. i 12. kolovoza.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

S područja grada Bjelovara 12 je novozaraženih osoba, tri novooboljele osobe s područja su grada Daruvara, dvije novozaražene osobe s područja su općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima gradova Grubišno Polje i Čazma te općine Hercegovac.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je jedanaest pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih su dvije osobe na respiratoru, a na opservaciji je šest pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 278 osoba.

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije u proteklih 24 sata zabilježeno je 12 slučajeva novooboljelih osoba od COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četiri novozaražene osobe su iz Petrinje, po tri su iz Siska i Hrvatske Kostajnice te po jedna osoba iz Novske i Kutine.

Istodobno, u izvješću su svi građani županije pozvani na odgovornost i razumijevanje u primjeni svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se što prije spriječilo širenje pandemije koronavirusa.

Komentara 39

LE
lemy
11:44 03.09.2021.

Pun q.rac mi je tih koji non stop agitiraju protiv cijepljenja. Stvarno ste dosadni, nije dovoljan podatak od danas od 11 umrlih njih 10 nije bilo cijepljeno. Neki namjerno šire dezinformacije, pogotovo 'neke komšije'. Čemu vam sve to, mi nismo krivi za vaših 3500 novooboljelih. Svaki ima svoje probleme, ne dirajte naše. Tko hoće neka se cjepi tko neće ne mora. Ali, mora se suočiti s time da kao necjepljen neće moći u trgovinu, u kino, doktoru, bus-tram itd i drugim riječima opasan za okolinu i kao takav svugdje nepoželjan. Što više cijpljenih to lakša borba sa koronom. Budimo razumni

DU
Deleted user
11:28 03.09.2021.

beno...blablabla. ivemectine nema dozvolu za covid-19. daj opali onu o zavjeri,pa malo o zaradi industrije...tek toliko da se malo nasmijemo uz kavicu

PV
prcko.vita
16:10 03.09.2021.

Kako vas nije sramota, tri godine već pandemija, nitko još nije izumio učinkovit lijek. Svi se samo uhvatili za cjepiva. Sramite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije