Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PODACI

Zabilježen 4671 novi slučaj zaraze, Beroš: Napadi na djelatnike poraz su zdrave pameti bez premca

Zagreb: Održana 89. sjednica Vlade
Josip Regovic/PIXSELL
15.12.2021.
u 09:46

Dosad je detektirano i 9555 pozitivnih osoba u brzom antigenskom testu

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježen 4671 novi slučaj zaraze virusom SARS-Cov-2, kazao je jutros ministar Vili Beroš na sjednici Vlade.

Udio pozitivnih od svih testiranih jest 35.86 posto, a broj hospitaliziranih je 2253. Broj osoba na respiratoru u odnosu na prošli tjedan povećao se s 13 na 18 posto, i dalje se bilježi velika popunjenost bolnica. Beroš se osvrnuo i na dolazak cjepiva za djecu.

– Osobito se preporučuje cijepiti djecu s kroničnim i neurološkim bolestima. Cijepljenje je pomoć zaštiti zdravlja, a provodit će se u ambulantama i kod obiteljskih liječnika – kazao je te se nadovezao na dva lijeka koji čekaju odobrenje u EU.

– 13. prosinca najavljeno je da je planiran dolazak lijeka krajem prosinca. Ipak treba naglasiti da je cjepivo daleko bolji način tretiranja ove bolesti od lijeka – naglasio je. 

Dosad je detektirano i 9555 pozitivnih osoba u brzom antigenskom testu.

– Pomno pratimo novu omikron-varijantu, predstavlja veliki globalni rizik. Nije poznato kakve će epidemiološke karakteristike biti omikrona u zimskim uvjetima – kazao je te osudio napade na zdravstvene djelatnike

– Napadi znače poraz zdrave pameti bez premca – kazao je. 

Komentara 8

TA
Tarantula
10:35 15.12.2021.

što si ti očekivao, pa živimo u državi gdje nam pravdu kroji i pare broji stranka osuđena za udruživanje u kriminalnu organizaciju ,što ste očekivali od građana da će oni biti pošteni a birati lopove, ne mi smo sada posali narod kakva nam je vlast i naše je pravo i sloboda izražavati mišljenje nadležnim službama, vaš problem je ako kritiku percepirate kao napad!

ZM
zmaček
10:23 15.12.2021.

Mislim ipak da je najveći poraz medicinskih radnika činjenica da je aferama i katastrofalnim odlukama opterećeni ministar još uvijek u fotelji. To je ujedno i poraz društva kojeg smo dio.

TA
Tarantula
10:12 15.12.2021.

Meni bi bilo van svake pameti sjediti u kriminalnoj orgaizaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije