Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAKLENI ZID

Zabijali se u pleksiglas da upozore na važnost građanskog odgoja

građanski odgoj
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/10
12.08.2014.
u 12:03

Zid se može "razbiti" samo sustavnim građanskim odgojem, upozoravaju aktivisti

Kako bi upozorile Vladu da je nužno uvesti građanski odgoj u škole kao samostalan premet, a ne kao međupredmetni sadržaj, Mreža mladih Hrvatske i Good (Inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja) danas su na Markovu trgu ispred zgrade Vlade održali performans Mladi pred staklenim zidom.

Zabijajući se u veliku ploču pleksiglasa, mladi aktivisti željeli su upozoriti javnost kako mladi bez temeljnog znanja o političkom sustavu i vještinama potrebnim za ostvarivanje svojih građanskih prava nalaze pred nevidljivim zidom koji se može "razbiti" samo sustavnim građanskim odgojem kroz sve faze formalnog obrazovanja.

>> Građanski odgoj i na vjeronauku

>> Traže ostavku ravnatelja Agencije: Ako vam se ne da, odustanite

Komentara 25

CE
cenzura
12:36 12.08.2014.

Pazi ovo! Skupilo se 6 (šest) aktivista koji nemaju pametnija posla već preko, nazovi ne vladinih udruga, izvlače novac poreznih obveznika. Oko tih 6 likova skupilo se desetak novinara iz tkz "neovisnih" medija i šačica turista kojima fakat nije nikaj bilo jasno. Prosvjeduju navodno protiv ukidanja građanskog odgoja!? Svašta! Moraju se malo pokazat kako bi imali opravdanje za lovu koju isisavaju iz proračuna!

Avatar Allemann
Allemann
12:32 12.08.2014.

Evo vam krunski dokaz da kulturni marksisti, mladi skojevci, antifašisti nisu normalni.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:29 12.08.2014.

Partiji se opametila i ukida budalaštinu koju nameće Gender ideologiju kao što su prije narodu nametali marksizam radi ispiranja mozga .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije