Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubijao civile

Za zločine na Kosovu u Batajnici uhićen Vukovarac Siniša Mišić

privođenje
06.11.2011.
u 11:25

Optužnica ga tereti da je 14. svibnja 1999. godine, u selu Ćuška, likvidirao 11 civila albanke nacionalnosti.

BEOGRAD – U Batajnici, kod Beograda, srbijanska policija je prema nalogu Interpola uhitila je Sinišu Mišića, zvanoga Klempo, radi ratnih zločina počinjeni na Kosovu 1999. godine.

Mišić, koji je rođen u Vinkovcima i bio nastanjen u Vukovaru, bio je pripadnik paravojne postrojbe Šakali iz Peći. Optužnica ga tereti da je 14. svibnja 1999. godine, u selu Ćuška, likvidirao 11 civila albanke nacionalnosti. Tereti se i da je zajedno sa ostalim pripadnicima ove postrojbe u Peći i selima na podrućju pećke općine činio pojedinačna i masovna ubojstva civila, silovanja i druge akte nasilja.
Otimao je osobnu imovinu poput zlatnog nakita, novca i automobila kojima je poslije trgovao preko granice, uglavnom u Crnoj Gori. Sudjelovao je u paljenju obiteljskih kuća, sa glavnim ciljem da se širi strah među albanskim civilima kako bi ih primorali da napuste mjesta svog prebivališta i presele se u Republiku Albaniju.

Komentara 18

DR
drznedaj
11:49 06.11.2011.

Zato ja kazem uvijek kad ima vijesti od onih barikadasa na Kosovu. Samo raspalit po njima. Pa nisu drugo zavrijedili kad su sutjeli na to sto im vojnici rade po Kosovu. I sad i oni neka prava. Mrs u majcicu Srbiju

OB
-obrisani-
11:56 06.11.2011.

drza se klempo, nisu braca bitici bili nikakvi civili, agenti cie, americki drzavljani, sto im se desilo, to su i zasluzili....smrt talibanima, sloboda svetu....

OB
-obrisani-
11:44 06.11.2011.

strasno pa neki su isli i na BARIKADE iz Vukovara na KOSOVO--kako to da Hrvatske tajne sluzbe nemaju saznanja o tome a recimo ja imam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije