Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKTI Rasprava o trasi autoceste na koridoru Vc

Za zemljište na trasi naknada 3 do 7 KM

07.03.2009.
u 23:00

Gradnja autoceste na koridoru Vc pobuđuje veliko zanimanje javnosti, osobito ljudi u naseljima kroz koja će proći jer će na različite načine utjecati na njihov život. Mještani se zanimaju za smjer trase, kuda će točno prolaziti, koje će zemljište zahvatiti, što će se morati otkupiti, kuda će ići pristupne ceste, koliko će djelovati na njihove zajedničke objekte u mjestu.

Prijelaz iz BiH u RH
Iz tih razloga u ljubuškom selu Zvirići održana je rasprava o trasi autoceste, koja svojim posljednjim kilometrima kroz BiH prije ulaska u Hrvatsku prolazi kroz sela Stubicu, Zviriće i Bijaču. Uz mještane tih triju sela, sudjelovali su i općinski načelnik Nevenko Barbarić, predsjednik OV Ljubuški Ivan Bebek, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Zoran Vukšić te predstavnici poduzeća Eko-plan iz Mostara, direktor Boro Puljić, dipl. inž. prom. Mirko Kožulj i dipl. inž. arh. Nada Komadina.

Predstavnici Eko-plana, tvrtke koja je kooperant glavnog projektanta autoceste IGH iz Zagreba, upoznali su detaljno sudionike skupa s pojedinostima trase autoceste onog dijela koji prolazi kroz njihova sela i općinu Ljubuški. Mještane posebno zanima kolika će biti cijena zemljišta koje će se otkupljivati za trasu autoceste. Neslužbeno se moglo čuti kako bi naknada za neobradivo zemljište mogla iznositi tri KM po četvornome metru, za obradivo 7 KM.

Upozorenje projektanta
- Upozorite nas ako smo preskočili neku od naših obveza, odnosno da predložimo projektantu mjesta podhodnika, mjesta gdje lokalne ceste prelaze preko autoceste, mjesta usporednih cesta jer će izgradnjom autoceste doći do prekidanja nekih parcela pa im se neće moći prići. Moramo upozoriti i na sve postojeće infrastrukturne instalacije, elektromrežu, telefon, vodovod, koje će trebati usuglasiti s trasom, rekao je Boro Puljić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije