Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARLOVAC

Za uređenje staze 7,5 milijuna kn, stigla i najmodernija oprema

Karlovac: Atletska staza na stadionu „Branko Čavlović Čavlek“ dobila novu opremu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
05.03.2021.
u 23:00

U Karlovcu se od sada mogu održavati vrhunska domaća i svjetska atletska natjecanja

Karlovački atletičari Lea Novković, bacačica koplja, Bruno Belčić, državni prvak u trčanju na 3000 metara sa zaprekama i trkač Hrvoje Neralić imat će ubuduće odlične uvjete za treninge, s obzirom na to da je karlovačka atletska staza u potpunosti renovirana, a ovih je dana stigla i nova, najmodernija oprem koju je certificirao Hrvatski atletski savez. U Karlovcu se od sada mogu održavati vrhunska domaća i svjetska atletska natjecanja, jer grad ima jednu od najboljih i najmodernijih atletskih staza u Hrvatskoj. Saša Belčić, trener Atletskog kluba Karlovac, uvjeren je da će i klub koji trenutno ima oko 80 članova ubuduće privući više djece koja će se htjeti baviti kraljicom svih sportova.

Domaćini prvenstva

– S obzirom na ove vrhunske uvjete, već bismo 5. i 6. lipnja trebali biti domaćini Prvenstva Hrvatske za seniore, zatim Prvenstva Hrvatske za mlađe seniorke i seniorke 5. i 6. rujna, a 8. rujna ugostili bismo drugo izdanje Karlovačkog mitinga, na kojem bi, s obzirom na nabavljenu opremu, trebalo biti znatno više sudionika nego lani. Do sada u klubu nismo mogli trenirati skok s motkom, skok u vis i preponska trčanja, no sada imamo idealne uvjete i za te treninge. Imamo certificirano zaletište za skok s motkom na kakvom je ove zime oboren svjetski rekord. Tu je i zaletište za skok u vis koje zadovoljava sve standarde i možemo organizirati i najveća natjecanja. U sklopu opreme došlo je i 90 prepona tako da Karlovac u ovom trenutku može organizirati europska, a možda i svjetska prvenstva – kazao je trener Saša Belčić.

Na fotografiji: Saša Belčić, trener

04.03.2021., Karlovac - Na konferencija za medije prezentirana oprema za opremu atletske staze na stadionu Branko Cavlovic Cavlek. Radi se o opremi za skok u vis, skok s motkom, prepone, za bacanje kladica i diska, trcanje i skokove. Oprema ima certifikate Medunarodnog atletskog saveza (IAAF) sto znaci da udovoljava svim tehnickim zahtjevima svjetskih atletskih pravila za relevantna natjecanja. Sasa Belcic trener Atletskog kluba Karlovac. Photo: Kristina Stedul Fabac/Pixsell
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Podsjetio je da je zadnje ulaganje u opremu bilo još 1975. godine kada je sagrađena atletska staza za potrebe Juniorskog prvenstva Balkana. Uskoro će biti nabavljen i kavez za bacanje kladiva i diska koji će biti postavljen na temelje koji će biti sagrađeni, a time će sva oprema za atletiku biti kompletirana.

Prilikom obilaska novouređenog nogometnog stadiona Branko Čavlović Čavlek oko kojega i prolazi atletska staza, gradonačelnik Damir Mandić kazao je da je riječ o ukupnom ulaganju u obnovu travnjaka nogometnog terena i atletske staze u iznosu od 7,5 milijuna kuna, pa je zahvalio i Ministarstvu turizma i sporta na podršci, budući da su osigurali čak 3,5 milijuna kuna za kompletno uređenje atletske staze, a dali su i 400.000 kuna za nabavu opreme. Isti je iznos za opremu dao i Grad Karlovac.

Odlični uvjeti

– Najavili smo da ćemo vratiti dug karlovačkim atletičarima, a to smo sada i ostvarili. Karlovačka atletika i dosad je, bez ovih odličnih uvjeta za treninge, postizala izvrsne rezultate, pa sam uvjeren da će tako biti i ubuduće, da će karlovačka atletika biti tamo gdje zaslužuje biti; u vrhu Hrvatske, Europe i svijeta – kazao je Mandić. 

 

>> VEČERNJI TV Ivo Jelušić o kandidaturi za gradonačelnika Velika Gorice

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Neo001
10:37 06.03.2021.

To će pokrenuti Karlovac, stvoriti nova radna mjesta, vratiti iseljene, spriječiti iseljavanje

KV
ka-vuk
00:05 06.03.2021.

Bravo i hvala svima ukljucenim u obnovi uvjeta za razvijanje atletskog sporta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije