Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varali svećenike

Za uplatu donacije Crkvi tražili 5000 €

Optuženi Petar Mandić i Senada Šarić nepristojnim gestama “pozdravili” su novinare
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/4
30.11.2016.
u 07:23

Svećenik Zefig Frok došao je iz Luksemburga kako bi svjedočio protiv prevaranata koji su tvrdili da su voljni dati donaciju za obnovu crkve

– Bio sam svećenik u župnoj crkvi sv. Josipa u Josipovcu kod Osijeka. Nazvao me neki gospodin koji se predstavio kao bankar bogate gospođe. Rekao je da ona živi u inozemstvu, da je teško bolesna te da joj je ostalo samo nekoliko mjeseci života. Kako je iz moje župe, najavio mi je da joj je zadnja želja da 200.000 eura ostavi župi kojoj je tada, ali i danas, svaka donacija dobrodošla jer je crkva u lošem stanju. Bio sam ganut idejom, ali kada me nazvala i gospođa za nekoliko minuta i kada sam je pitao kada je zadnji put vidjela crkvu i zna li u kakvom je stanju, po odgovoru sam shvatio da zapravo nije iz Josipovca i shvatio sam da je riječ o prijevari – kazao je svećenik Zefig Frok na karlovačkom Općinskom sudu, gdje je svjedočio u postupku koji se vodi protiv Petra Mandića i Senade Šarić.

Tereti ih se da su 2013. pokušali prevariti 11 svećenika diljem Hrvatske. Prema optužnici, prije no što bi dali obećanu donaciju, od svećenika su tražili nekoliko tisuća eura tvrdeći da će tim novcem spriječiti deložaciju jedne obitelji iz Zagreba. Uspjeli su prevariti svećenike iz Vodnjana, Cetingrada i Hrvatske Dubice koji su im na ruke dali 7000, 8000 eura te 100.000 kuna, no obećane donacije nisu dobili.

Frok, koji je došao iz Luksemburga kako bi svjedočio, kazao je kako mu je bilo sumnjivo što ga je muškarac koji ga je nazvao tražio da mu plati 5000 eura odmah.

– Rekao sam mu da župa nema novca, a ja još manje. Više se nismo čuli, a ja sam sve odmah prijavio – kazao je svjedok.

>> Kakav ste vi to svećenik? Želim tek malu uslugu

>> Vašoj župi dajem 300.000 eura, ali prvo vi uplatite 8000 mom bratu

Komentara 3

IV
ivicasokolovic605
07:58 30.11.2016.

Svećenik je isto krivac kao i ovo dvoje bosanđerosa jer se htio obogatiti a novac koji su dali do sada sigurno nije iz njegova đepa eto toliko. Sramotno i za svećenika treba i protiv njih podnjet kazneno. Nema većih lopovaa od njih. Jer novac koji daje je sirotinja koja se moli dragom Bogu za bolje sutra

Avatar Renaldo
Renaldo
11:38 04.12.2016.

Eto, a kažu da svečenici nemaju! Odakle onoj trojici 7000, 8000 i 100 000 kn?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije