Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE IZ EU

Za Swobodu presuda ne dovodi u pitanje opravdanost Oluje

Hannes Swoboda
Boris Šćitar/Pixsell
15.04.2011.
u 17:27

Zeleni kažu da je presuda “korak naprijed u pružanju pravde za gnjusne zločine koje su hrvatske snage počinile u jugoslavenskome ratu”

Izvjestitelj Europskoga parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda nije se želio osvrtati na samu presudu generalima Gotovini i Markaču “jer predstoji žalbeni postupak”, ali je za operaciju Oluja ustvrdio da je bila “posve opravdana” te da presuda “njezinu opravdanost ne dovodi u pitanje“. Dodao je da “razumije osjećaje u Hrvatskoj” glede presude.

U ime europarlamentarne frakcije Zelenih na presudu se osvrnula Marije Cornelissen. Ona je ustrvrdila da ona predstavlja “korak naprijed u pružanju pravde za gnjusne zločine koje su hrvatske snage počinile u jugoslavenskome ratu”.

- Za ratne zločine ne može biti opravdanja. Kako Hrvatska odgovori na tu presudu ima jasne posljedice na pristupni postupak u EU i nadamo se da će je hrvatske vlasti i narod prihvatitim te nastaviti konstruktivnu suradnju sa Sudom. Suočavanje s prošlošću ključan je korak u smjeru europske budućnosti Hrvatske – dodala je Cornelissen. Ona je napomenula da “sada Srbija mora pojačati napore da surađuje s Den Haagomm što znači učiniti vipe da uhiti i izruči istaknute ratne zločince Ratka Mladića i Gorana Hadžića”.

Komentara 30

DU
Deleted user
04:26 12.05.2011.

God bless Gotovina, God bless Croatia!

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
17:53 15.04.2011.

de, odjebi, swoboda. sad si nam ti najmanje potreban. da ste nas primili u EU na vrijeme, do ovakve presude i jada hrvatskog naroda ne bi ni došlo. FUUUJ EUROPSKA UNIJA I NJIHOVA PRAVDA. FUUUUUJ

OB
-obrisani-
18:41 15.04.2011.

đubrad licemjerna, idite si za zločine protiv čovječnosti u Libiji suditi! Kakav \"jugoslavenski rat?\" Na kojem to dijelu Jugoslavije je vođen rat, govno jedno licemjerno, neobrazovano, plaćeničko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije